Scandal în Germania. Se cere demisia ministrului Apărării, Christine Lambrecht

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrului german al Apărării, Christine Lambrecht, i se cere demisia după discursul de Anul Nou. Scandalul vine chiar după ce, de la 1 ianuarie, Germania a preluat comanda „vârfului de lance" al forțelor militare NATO.



Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, este ținta unor atacuri și i se cere demisia după ce și-a ținut discursul de Anul Nou - în care a vorbit despre războiul din Ucraina - într-un cadru pe fundalul căruia se desfășurau jocuri de artificii.

„Un război face ravagii în mijlocul Europei. Am reușit să obțin multe impresii deosebite de pe urma lui”, a spus ministrul despre invazia rusă, referindu-se la „multe, multe întâlniri cu oameni interesanți și minunați. Pentru asta, vă mulțumesc din suflet”.

„Îndoielile cu privire la capacitatea sa de a ocupa acest post există de mult timp. Acum este timpul ca cancelarul să tragă consecințele”, a declarat luni cotidianul berlinez Tagesspiegel.

Scandal în Germania. Se cere demisia ministrului Apărării, Christine Lambrecht

 

„Discursul despre război cu artificiile din noaptea de Anul Nou în fundal nu face decât să încoroneze seria ei de momente jenante”, a postat pe Twitter parlamentara Serap Guler, membră în Comisia de Apărare. Fiecare minut în care cancelarul Olaf Scholz o păstrează pe Christine Lambrecht în cabinetul său provoacă noi pagube reputaţiei internaţionale a ţării, a adăugat Serap Guler, specialistă în apărare și membră a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), în opoziţie.

Expertul în apărare al CDU, Serap Güler, o acuză pe Lambrecht că are "zero simț al comunicării corecte". Indirect, ea cere demiterea ministrului. De asemenea, ea îl consideră responsabil pe Scholz: "Fiecare minut în plus pe care cancelarul îl ține cu acest ministru și astfel dăunează și mai mult reputației țării noastre este din contul lui".

„Cine ar trebui să ne mai ia în serios?”, a scris ea. Lambrecht a postat duminică pe un cont privat de Instagram un video în care face bilanţul anului 2022. Referirile „la războiul dezlănţuit din mijlocul Europei” şi mulţumirile adresate lucrătorilor de urgenţă au fost uneori dificil de auzit din cauză focurilor de artificii puternice din apropiere, notează DPA, potrivit Agerpres.

Ministrul a avut o serie de eșecuri în 2022, atrăgând în mod regulat ironii și critici, cum ar fi atunci când a anunțat trimiterea a mii de căști pentru ucrainenii care se așteptau ca Germania să livreze arme grele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel