Scandal de amploare în Italia: Matteo Salvini s-a întâlnit în secret cu mai mulți oficiali ruși 

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Scandal de amploare în Italia, după ce Matteo Salvini s-a întâlnit cu mai mulți oficiali ruși, fără a avea acordul Guvernului. 

Liderul Partidului Liga, Matteo Salvini, se află în centrul unui scandal, în urma unor divulgări în presă ale unor întâlniri neautorizate de către Guvernul italian cu reprezentanţi ruşi, după invazia Ucrainei de către Rusia.

"Trebuie să lucrezi cu ambasadorii şi guvernele multor ţări pentru a ajunge la pace", s-a apărat într-un mesaj postat pe Twitter Matteo Salvini, al cărui partid este membru al coaliţiei guvernamentale condusă de către Mario Draghi.

Salvini s-a întâlnit cu ambasadorul rus în Italia, Serghei Razov, după ce Moscova a invadat Ucraina

 

Potrivit unor dezvăluiri ale cotidianului Domani și citate de Agenția Ansa, Salvini a luat cina cu Razov la ambasada rusă de la Roma pe 1 martie, la doar câteva zile după invazia Moscovei în Ucraina din 24 februarie, iar biroul premierului Mario Draghi nu știa nimic despre această întâlnire.

Salvini ar fi fost însoțit de Antonio Capuano, un consilier de politică externă al liderului Ligii, care este, de asemenea, avocat și fost deputat al partidului de centru-dreapta Forza Italia, al fostului premier și mogul media Silvio Berlusconi, de trei ori premier și mogul media.

Se spune că Capuano ar fi plănuit o excursie a lui Salvini la Moscova pentru a încerca să intermedieze un acord de pace cu un plan în patru puncte, o idee care a provocat și ea controverse considerabile.

Raportul din Domani spune că au existat și alte întâlniri în care au fost implicați Salvini, Capuano și Razov la mijlocul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Partidul Democrat (PD) de centru-stânga, care, ca și Liga, face parte din coaliția care susține guvernul Draghi, a cerut explicații

 

Întrebat miercuri despre o eventuală misiune de pace a lui Salvini la Moscova, Franco Gabrielli, secretar de cabinet cu portofoliul securității și fost șef al poliției, a declarat că "astfel de inițiative nu sunt responsabilitatea șefilor de partid, ci a șefilor de guvern".

Liga, pe de altă parte, a declarat că "orice inițiativă" care urmărește să obțină pacea în Ucraina "trebuie încurajată și susținută, nu atacată, criticată sau chiar investigată".

Adolfo Urso, președintele Copasir, organismul parlamentar care supraveghează serviciile de informații din Italia, a declarat marți că această comisie analizează relațiile pe care Capuano le-ar fi avut cu diplomați străini.

Salvini și-a exprimat admirația pentru președintele rus Vladimir Putin în mai multe ocazii înainte de războiul din Ucraina. Însă liderul Ligii a condamnat invazia Moscovei în Ucraina. De asemenea, el a declarat că nu este în favoarea trimiterii de către Italia a mai multor arme către Kiev, pe lângă cele pe care le-a furnizat deja.

Draghi a declarat marți, după un summit al Uniunii Europene, că acțiunile lui Salvini trebuie să fie "transparente" și că guvernul nu se clatină în poziția sa pro-europeană, pro-G7 și pro-NATO.

Cum se apără Salvini

 

"Trebuie să lucrați cu ambasadorii și guvernele multor țări, în mod deschis, comunicând cu ziarele și canalele de televiziune, cu singurul scop de a obține sfârșitul războiului", a spus Salvini.

"Am făcut acest lucru și voi continua să fac acest lucru. Sper că voi fi în compania multor colegi care în ultimele zile m-au criticat și au trăncănit, dar care nu mișcă un deget pentru a obține pacea, preferând să vorbească despre arme și război".

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link-

>  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel