Savarine de casă. Rețeta celor mai iubite prăjituri ale copilariei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
savarine_de_casa_reteta
savarine_de_casa_reteta

Savarinele de casă sunt cele mai iubite prajituri ale copilăriei. Mulți le cumpărau de la cofetării, iar cele maiiscusite gospodine le făceau acasă. Și ce răsplată mai bună și mai dulce își putea dori un copil, dacă primea o savarină delicioasă.

Savarinele de casă se fac din următoarele ingrediente: 500 g făină, 2 ouă, 50 g zahar, un praf de sare, 7 g drojdie uscata (sau 20 g proaspătă), 200 ml lapte călduț, 50 ml de ulei sau unt moale pentru frământat.

Citește și Tort din 3 ingrediente, fără coacere: Fin, pur și simplu se topește în gură! Rețetă simplă și ieftină

Pentru decor aveți nevoie de: 1 l smântână pentru frișcă, 100 g zahar pudră, vanilie, dulceață, după preferință.

Pentru sirop aveți nevoie de: 1 litru apă, 400 g zahăr, rom, coajă rasă de la 1 lămâie.

 

Savarine de casă, mod de preparare

 

Se pune făina, drojdia, coajă de lămâie și sarea într-un bol. Separat se bat ouăle cu zahărul și laptele călduț. Amestecul se pune peste făină și se frământă aluatul. Ulterior, se toarnă uleiul câte puțin până este încorporat. Aluatul se frământă până devine moale, ușor lipicios, dar omogen și bine legat. Se acoperă bolul cu un capac și aluatul se lasă să crească 30-60 de minute într-un loc călduț.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Savarine de casă, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu mere la tigaie. O rețetă rapidă și delicioasă, pe placul tuturor 

 

Când alatul își dublează volumul atunci gata. Se ung formele cu unt topit. Formele se pun în tavă de la aragaz. Tot acum aprindeți cuptorul la 220 de grade. Umpleți formele pe 3/4 cu aluat.  Deoarece aluatul este foarte moale, puteți folosi o lingură trecută prin unt topit.  Lăsați aluatul să mai crească în forme timp de 10-15 minute, apoi băgați-le cu tot cu tavă aragazului în cuptor. După 10 minute reduceți temperatura la 190 de grade și continuați să coaceți gogoșile încă 20 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului până la final. Scoateți savarinele din cuptor și din forme și lăsați-le să se răcească pe un grătar.

 

Savarine de casă. Cum se face siropul

 

Pentru sirop, se pune apa la fiert împreună cu zahărul. După câteva clocote, dați cratița deoparte. Când siropul s-a răcorit se adaugă coajă de lămâie și romul. Fiecare savarină se cufundă în sirop, unde se lasă 2-3 minute să se însiropeze foarte bine.  Pe  măsură ce se însiropează, devin mai grele și nu mai stau așa la suprafață.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Savarine de casă, s-ar putea să îți placă și rețeta Lapte prăjit. Rețetă desertului cu o crusta crocantă și crema fină în interior

 

Scoateți savarinele din sirop și lăsați-le să se răcească și să se scurgă pe un grătar. La fiecare savarină tăiați câte un capac cam la 3/4 din înălțime. Puneți câte o lingură de gem/dulceață pe fiecare capac. Bateți smântâna împreună cu zahărul pudră și extractul de vanilie până obțineți o frișcă, apoi umpleți savarinele cu cât de multă frișcă vă încape la fiecare. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel