Tort din 3 ingrediente, fără coacere: Fin, pur și simplu se topește în gură! Rețetă simplă și ieftină

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort din 3 ingrediente, fără coacere: Fin, pur și simplu se topește în gură! Rețetă simplă și ieftină
Tort din 3 ingrediente, fără coacere: Fin, pur și simplu se topește în gură! Rețetă simplă și ieftină

Tort din 3 ingrediente, fără coacere, este o rețetă rapidă, simplă și ieftină pe care o poate pregăti oricine. Iese foarte fin acest tort, iar rezultatul este excepțional, pur și simplu se topește în gură!

Tort din 3 ingrediente, fără coacere - Ingrediente

 

700 g de turtă dulce (cu/fără umplutură; moale).

Pentru cremă:

700 g de smântână fermentată;

4-8 linguri de zahăr (după gust).

Pentru ganache-ul de ciocolată:

25 ml de lapte;

25 g de unt;

50 g de ciocolată neagră min. 50%.

 

Tort din 3 ingrediente, fără coacere - Mod de preparare

 

Pasul 1 este să începeți cu pregătirea cremei: bateți smântâna fermentată și zahărul cu mixerul, blenderul sau telul până când zahărul se va dizolva.

Apoi, luați turta dulce și tăiați-o în bucățele. Puneți bucățelele de turtă dulce într-un castron adânc și adăugați crema de smântână. Amestecați foarte bine, astfel încât toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de ea.

Transferați compoziția rezultată într-o formă sau tavă tapetată cu folie alimentară. Răspândiți-o uniform și acoperiți-o cu folie alimentară.

Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, până se va închega complet. Apoi răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.

Pregătiți ganache-ul: puneți laptele și untul într-o crăticioară. Încălziți-i până aproape de punctul de fierbere. Adăugați ciocolata tăiată mărunt. Lăsați-o să interacționeze timp de 30-60 secunde cu lichidul fierbinte, după care amestecați totul până la omogenizare. .Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei. Apoi transferați-l într-un poș și aplicați-l haotic pe suprafața tortului.

Dați tortul la frigider pentru 30-60 minute, pentru ca glazura să se întărească complet. Apoi porționați-l și serviți-l. Este moale, fin și delicios!

Sursa: retete-usoare.eu

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel