Şapte români, sub control judiciar după ce ar fi ncasat ilegal indemnizaţii de sprijin în pandemie

Andreea Cosma |
Data publicării:

Şapte persoane acuzate că au încasat fără drept indemnizaţii de sprijin acordate în contextul pandemiei de COVID-19 au fost plasate miercuri sub control judiciar.

"Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cei şapte bărbaţi plasaţi sub control judiciar au vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani şi au domiciliul în municipiul Bârlad. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii", precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

În cursul zilei de 1 iunie, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, din municipiul Bârlad şi din comunele Perieni şi Puieşti, au fost reţinute în acest caz.

Potrivit IPJ Vaslui, din cercetările efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021, persoanele respective ar fi întocmit documente fictive pe care le-ar fi folosit ulterior pentru obţinerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie de sprijin pentru persoane care au obţinut venituri exclusiv din drepturi de autor şi conexe şi se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în context pandemic.

Citeşte şi: Zeci de români reţinuţi după ce ar fi încasat fără drept indemnizaţii de sprijin în contextul pandemiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel