Șapte persoane rănite, după o explozie la un restaurant din nord-estul Spaniei

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie cauzată, cel mai probabil, de o scurgere de gaze, a provocat rănirea a cel puţin şapte persoane, duminică, la un restaurant japonez din oraşul spaniol Tarragona, potrivit oficialilor. 

Explozia s-a produs în jurul orei 16:00, ora locală, când restaurantul era închis, a declarat Pau Ricoma, primarul oraşului din nord-estul Spaniei. "Două persoane care treceau prin zonă au fost rănite", a precizat el, pentru presa locală.

Șapte persoane au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în această după-amiază într-un restaurant din centrul orașului Tarragona, potrivit Sistema de Emergecias Médicas (SEM), care a trimis 11 ambulanțe la fața locului. Mossos investighează cauza incidentului, după ce valul de explozie a distrus mai mulți pereți din gips-carton și ferestrele magazinului de produse alimentare japoneze. Dintre cei șapte răniți, două persoane sunt în stare mai puțin gravă, iar cinci au răni ușoare. Toți au fost duși la spitalele Santa Tecla și Joan XXIII.

Șapte persoane, rănite, după o exploze la un restaurant din nord-estul Spaniei

 

Explozia a avut loc duminică, cu câteva minute înainte de ora 16.00, la restaurantul japonez Koyo de pe Rambla Nova din Tarragona, foarte aproape de ceea ce se numește Balcon del Mediterrani. Potrivit pompierilor, în niciun moment nu a existat un incendiu în interiorul localului, iar toate alimentările au fost întrerupte când au ajuns în clădire, astfel că siguranța vecinilor nu a fost compromisă.

Localul a fost complet inundat cu moloz și resturi de la tavanul fals care a căzut în urma undei de șoc. Pompierii au făcut curățenie rapid pentru a afla dacă sub dărâmături se afla cineva. Din fericire, nimeni nu a fost prins în capcană. Geamurile localului erau grav afectate, iar agenții serviciilor de urgență au procedat la îndepărtarea acestora pentru ca nimeni să nu fie afectat de o eventuală cădere a geamurilor.

După ce au verificat că nu mai există alte victime, au verificat etajele superioare. Cel de deasupra restaurantului are o clinică stomatologică care era goală, iar la celelalte etaje nu existau vecini la momentul incidentului. Mossos d'Esquadra analizează originile exploziei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel