Şapte oameni înecaţi în Dunăre. Călăuza care a vrut să îi aducă în România, reţinută

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un cetăţean sârb a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi după ce 7 oameni pe care voia să-i aducă în România au murit înecaţi în Dunăre. Două călăuze sârbe şi 16 migranţi au fugit dintr-un centru de carantină din Serbia, dar s-au răsturnat în Dunăre.

În seara zilei de 16 aprilie, două călăuze sârbe şi 16 migranţi au fugit dintr-un centru de carantină din Serbia şi voiau să ajungă în România.

În mijlocul Dunării, în ambarcaţiune a început să intre apă, iar migranţii speriaţi s-au ridicat în picioare. Barca s-a răsturnat, iar cei 18 oameni au căzut în apă.

Nouă dintre ei, printre care şi o călăuză sârbă, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi care le-au auzit strigătele de ajutor.

Şase cetăţeni din Siria, dar şi cea de-a doua călăuză din Serbia, au fost găsiţi înecaţi în Dunăre, ultimele cadavre fiind scoase de angajaţii ISU Mehedinţi în ultima săptămână.

Unul dintre sirienii aflaţi în barcă a reuşit să se salveze singur înotând până pe malul sârbesc.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Corina Moraru, a declarat că în barcă au fost găsite mai multe bunuri, printre care 16 telefoane mobile şi 5.420 de euro, bani pe care migranții urmau să-i dea călăuzelor.

La cercetări, migranții au declarat că intenţionau să ajungă în Olanda, respectiv Austria.

Oamenii salvaţi au stat 14 zile într-un centru de carantină din Mehedinţi. Ei au fost testaţi pentru COVID-19, rezultatele fiind negative.

Călăuza sârbă a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi, pentru ucidere din culpă, trecere frauduloasă a frontierei şi trafic de migranţi, iar sâmbătă va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel