Sandviș cu pui crispy crocant la lipie. O minunăție pentru papilele tale gustative

Alexandra Curtache / 02 aug 2022, 20:43
Sandviș cu pui crispy crocant la lipie. O minunăție pentru papilele tale gustative / Foto: Captură video youtube
Sandviș cu pui crispy crocant la lipie. O minunăție pentru papilele tale gustative / Foto: Captură video youtube

Trebuie să încerci neapărat acest preparat ușor de gătit. Puiul învelit într-un pesmet crocant auriu, cu cele mai delicioase umpluturi imaginabile te va cuceri!

Aceste sandvișuri cu pui crispy crocant la lipie de la Don't go bacon my heart sunt simple, extrem de rapid de preparat, NU necesită mult timp și sunt incredibil de delicioase.

Echipament:

- Tigaie și clește (pentru a întoarce puiul)
- 3 boluri mari
- 1 bol mic (pentru amestecul de condimente)
- Cuțit 
- Folie de aluminiu (opțional)

 

Sandviș cu pui crispy crocant la lipie - Ingrediente 

 

- 2 piepți de pui ( la temperatura camerei)
- 250ml ulei vegetal (vezi note)
- 45g de pesmet Panko (vezi note)                                                                                                                                                                              - 65g făină
- 1 ou, bătut
- 2 linguri de lapte
- 2 lingurițe Paprika
- 1 linguriță fiecare: Oregano, Sare
- 1/2 linguriță de fiecare: Pudră de usturoi, piper Cayenne (sau după preferințele de condimente)
- 1/4 linguriță de fiecare: Pulbere de ceapă, piper negru                                                                                                                                            - 4 rulouri mari de tortilla din făină
- 8 felii de șuncă strecurată, gătite după preferințele de crocant
- 4 felii de brânză (a se vedea notele)
- 4 roșii mici, tăiate felii
- 4 linguri de maioneză cu ardei iute dulce
- 1 ceapă mare, tăiată în fâșii
- 1 salată romană mică

 

Sandviș cu pui crispy crocant la lipie - Instrucțiuni

 


Aliniați 3 boluri: Primul cu 65 g făină, al doilea cu 1 ou bătut și 2 linguri de lapte, ultimul cu 45 g pesmet Panko.

Într-un castron mic, combinați 2 lingurițe de paprika, 1 linguriță de sare și oregano, 1/2 linguriță de praf de usturoi și piper cayenne (sau după gust) și 1/4 linguriță de praf de ceapă și piper negru. Turnați jumătate în făină și cealaltă jumătate în pesmet. Se amestecă cu o furculiță pentru a se combina.

Ungeți 2 piepți de pui cu unt drept pentru a obține 4 bucăți de dimensiuni egale. Unul câte unul se acoperă cu făină, apoi cu ou, apoi cu pesmet, asigurându-vă că îl acoperiți complet în fiecare etapă (mai ales în ultima).

Se încălzește 1 cană de ulei vegetal într-o tigaie până când un pesmet sfârâie rapid (foc mediu timp de minimum 5 minute). Folosiți un clește pentru a pune cu grijă piepturile în ulei. Prăjiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când sunt aurii, crocanți și gătiți prin centru.

Puneți pe o parte și așezați deasupra felii de brânză pentru a se topi ușor. Se taie în fâșii când sunt gata.

Tăvăliți feliile de ceapă în făina rămasă, scuturați excesul, apoi puneți-le în uleiul încins rămas de la pui. Se prăjește până când devine aurie și crocantă, amestecând din când în când.

Puneți-le în centrul pachetului de tortilla: 1 lingură de maioneză cu ardei iute dulce, 1 frunză de salată romană, 4 felii de roșii, 2 felii de șuncă, pui crocant, ceapă crocantă.

Îndoiți partea de jos, apoi înfășurați strâns în rulou. Dacă vi se pare că sunt puțin largi, înfășurați doar o folie de aluminiu în jurul fundului pentru a păstra totul intact.

 

Observații:

a) Ceapă - Nu trebuie să le prăjiți dacă nu doriți. În acest caz, aș recomanda să folosiți ceapă roșie tăiată felii subțiri. 

b) Ulei - Folosiți un ulei cu un punct de afumare ridicat, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, de arahide sau vegetal. Nu folosiți ulei de măsline, va scoate fum din bucătărie.

c) Brânză - Majoritatea brânzeturilor funcționează bine. Pentru ca brânza să se topească puneți-o odată ce ați întors puiul în tigaie. Alternativ, puteți adăuga brânza doar la sfârșit dacă doriți ca puiul să fie crocant de unul singur.

d) Pesmet - Pesmetul Panko este grozav pentru că este foarte mare (deci devine extra crocant). Îi veți găsi în majoritatea supermarketurilor în secțiunea asiatică.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.1.0