Sancțiuni DURE pentru Italia, după ce a SFIDAT Comisia Europeană

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Comisia Europeană va demara o serie de sancțiuni dure la adresa Italiei, problema fiind proiectul de buget pe 2019.

Comisia Europeană va începe săptămâna viitoare să sancţioneze Italia pentru proiectul său de buget pe 2019, după ce autorităţile de la Roma au sfidat obiecţiile formulate de Executivul comunitar la planurile Italiei de a împrumuta şi a cheltui mai mult anul viitor, au declarat vineri pentru Reuters mai mulţi oficiali europeni.

Luna trecută, Comisia Europeană a adoptat o decizie fără precedent de a respinge proiectul de buget al Italiei, subliniind că acesta nu permite reducerea deficitului şi a datoriei publice, a doua cea mai mare din zona euro raportat la PIB. Până la data de 13 noiembrie, autorităţile de la Roma trebuiau să prezinte Bruxelles-ului o nouă versiune revizuită a proiectului de buget pentru 2019.

Miercuri însă, autorităţile italiene au retrimis Comisiei Europene proiectul de buget pe 2019, cu ţintele privind creşterea economică şi deficitul bugetar neschimbate faţă de varianta respinsă de Executivul comunitar, dar au evocat "circumstanţe excepţionale" pentru a solicita mai multă flexibilitate bugetară.

În aceste condiţii, în data de 21 noiembrie Comisia Europeană va face primul pas din procedura de deficit excesiv, concentrându-se pe eşecul Italiei de a-şi reduce datoria. "Comisia va lansa miercuri raportul său prin care demarează procedura de deficit excesiv", a declarat pentru Reuters un oficial european de rang înalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel