Salvini exultă: Liderii din Europa sunt de acord cu mine

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

 Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a afirmat marţi că politica sa anti-imigraţie se bucură de tot mai multă susţinere în sânul Uniunii Europene şi a făcut apel la preşedintele francez Emmanuel Macron să înceteze să-l "insulte" pe această temă, relatează AFP. 

Vicepremierul italian şi şeful Ligii (extremă dreaptă) a făcut aceste declaraţii în marja unui summit de la Lyon unde au fost prezenţi miniştrii de interne din primele şase ţări ale UE din punctul de vedere al populaţiei - Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Polonia. 

Aceşti miniştri s-au reunit luni şi marţi la Lyon pentru a discuta despre imigraţie şi lupta împotriva terorismului. 

"Nu înţeleg de ce Macron mă acuză de rasism şi de egoism pentru că astăzi toţi miniştrii prezenţi în jurul mesei au spus că migranţii economici nu pot fi primiţi în Europa", a declarat presei Matteo Salvini. 

Cu nouă luni înainte de alegerile europene, în Europa se discută frecvent despre dosarul migranţilor, devenit principalul cal de bătaie al lui Matteo Salvini de la venirea la putere a primului guvern populist în Italia, una dintre ţările de intrare a migranţilor în Europa. 

La rândul său, preşedintele francez a denunţat în iunie "partea de cinism şi de iresponsabilitate a guvernului italian", după ce Italia a anunţat că a închis porţile în faţa navei Aquarius cu 630 de migranţi la bord, scoţând la lumină dezacordurile europene în chestiunea migraţiei. 

Răspuns pentru Macron 

Întrebat despre faptul că Macron a cerut în septembrie consolidarea mecanismului expulzării migranţilor ilegali şi "un mai bun control al sosirilor", Salvini a replicat marţi: "Dacă Macron este pe aceeaşi linie, atunci ducem aceeaşi bătălie". 

"Poate din când în când va redeschide frontiera de la Vintimille şi vom înceta să ne insultăm", a adăugat ministrul de interne italian, referindu-se la oraşul frontalier italian Vintimille, pe unde au trecut mii de migranţi în drum spre nordul Europei. Din 2015, Franţa împiedică sistematic intrarea lor pe teritoriul ei. 

Uniunea Europeană este foarte divizată în chestiunea migraţiei, cu câteva luni înainte de alegerile europene. Totuşi, ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, a declarat la Lyon că "nu există nicio confruntare; există pur şi simplu poziţii plecând de la care încercăm să formăm o unitate, aşa cum se întâmplă în UE". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel