Salvini, atac la români. Asociația Româncelor din Italia, răspuns

Bolojan Bogdan / 8 aug 2018, 19:43 Salveaza PDF Comentarii

Asociația Româncelor din Italia a transmis un mesaj după ce Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne a somat România să nu mai "trimită sclavi în Italia". 

"Referitor la comunicatul dumneavoastra prin care somati Romania si Bulgaria să ia măsuri pentru limitarea migraţiei „sclavilor” în Italia, va reamintim ca cetatenii romani sunt exploatați în Italia. Asa incat, este de datoria Dumneavoastra sa ii ajutati pe angajatori să respecte legislația italiană pentru a preveni și reduce traficul de forță de muncă ieftină, sclavia modernă și traficul de persoane. Desigur, și România trebuie să fie mai angajată în acest sens, să informeze, să-si protejeze cetățenii si sa respecte drepturile omului," se arată în comunicatul Asociației Româcelor din Italia(Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.)

Mesajul lui Salvini de astăzi 

"Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor," a declarat Matteo Salvini. 

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26