Salvatorii români au scos un bărbat de sub o clădire de 6 etaje prăbușită complet

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Salvatorii români din Turcia au scos un bărbat în viață de sub dărâmături
Salvatorii români din Turcia au scos un bărbat în viață de sub dărâmături

Una din echipele de salvatori români care acționează în zonele afectate de cutremurele din Turcia anunță o nouă operațiune de succes.

În ultimele 12 ore, cel de al doilea modul mobilizat în Republica Turcia a acționat pentru extragerea și salvarea unei persoane de sex masculin, surprinsă pe casa scării, o clădire de 6 etaje, prăbușită complet.

Modulul este format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare.

Pentru această misiune s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală.

Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului.

salvatori-romani-turcia-victima

salvatori-romani-turcia-2

Cel puțin 98 de persoane, arestate pentru furturi sau înșelăciuni asupra victimelor seismului

 

Cel puțin 98 de persoane au fost arestate sâmbătă de către forțele de securitate turce pentru presupuse jafuri în clădirile avariate, jafuri sau fraudă asupra victimelor cutremurului devastator de săptămâna trecută, a anunțat agenția de știri turcă de stat Anadolu, citată de CNN.

Potrivit unor surse de securitate, care au dorit să-și păstreze anonimatul "din cauza restricțiilor impuse presei", au fost efectuate investigații asupra a cel puțin 42 de suspecți în provincia Hatay, în sudul Turciei, pentru acuzații de jefuire a clădirilor avariate, potrivit Anadolu.

Cel puțin 40 de suspecți au fost arestați, iar echipele de securitate au confiscat șase pistoale, trei puști, bijuterii, carduri bancare, 11.000 de dolari și 70.000 de lire turcești (aproximativ 3.700 de dolari) în numerar, a relatat televiziunea de stat citând sursele.

Alte două persoane au fost arestate, de asemenea, după ce s-au dat drept lucrători umanitari și ar fi încercat să jefuiască șase camioane încărcate cu alimente pentru victimele cutremurului din provincia Hatay, a precizat agenția.

De asemenea, cel puțin șase persoane au fost arestate la Istanbul pentru că ar fi înșelat prin telefon o victimă a cutremurului din sudul Gaziantep.

În alte părți ale țării, zeci de alți suspecți au fost arestați pentru presupuse jafuri și furturi în zonele afectate de cutremur..

Suspecții au fost arestați în cel puțin opt provincii, inclusiv Kahramanmaras, Hatay, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Adana, Gaziantep și Sanliurfa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel