Salată grecească cu pui la grătar. Combină puiul, legumele și aromele grecești îndrăznețe, toate într-o cină gustoasă și ușoară

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Salată grecească cu pui la grătar. Combină puiul, legumele și aromele grecești îndrăznețe, toate într-o cină gustoasă și ușoară / Foto: Captură video youtube
Salată grecească cu pui la grătar. Combină puiul, legumele și aromele grecești îndrăznețe, toate într-o cină gustoasă și ușoară / Foto: Captură video youtube

Această rețetă combină elemente din două rețete populare pe care toată lumea le iubește: Gyros de pui și Salata grecească tradițională.

Această salată reinterpretată combină puiul marinat, legumele proaspete și aromele grecești îndrăznețe, toate într-o cină gustoasă și ușoară. 

Una dintre cele mai mari atracții ale acestei salate grecești cu pui este dressingul îndrăzneț, cu lămâie!

Dressingul, care este mai degrabă un sos grecesc universal - combină o parte suc de lămâie și trei părți ulei de măsline extravirgin excelent, bătut împreună până la emulsionare. Poți adăuga un vârf de cuțit de oregano uscat și usturoi tocat pentru aromă. Asta e tot!

 

Salată grecească cu pui la grătar - Ingrediente
  

Ingrediente pentru pui

- o cană de iaurt grecesc
- Suc de la o lămâie mare
- două linguri de ulei de măsline extravirgin 
- două linguri de oțet de vin roșu
- trei căței de usturoi tocați mărunt
- sare Kosher, un vârf de cuțit generos, după gust
- piper negru, un vârf de cuțit generos, după gust
- o lingură de oregano
- o linguriță de boia dulce
- o linguriță de chimen măcinat
- o linguriță de coriandru măcinat
- un vârf de cuțit de piper cayenne, opțional
- un kg pulpe de pui

Ingrediente pentru salată

- iaurt grecesc făcut în casă
- o salată tăiată mărunt
- un mănunchi de roșii cherry 
- un ardei gras de orice culoare, fără miez și tocat.
- un castravete mare tăiat în rondele, cubulețe
- două cepe roșii mici, tăiate felii subțiri
- măsline fără sâmburi, după gustul dumneavoastră
- un pachet deb brânză feta grecească 

 

Salată grecească cu pui la grătar -Rețeta pas cu pas

Se condimentează și se lasă la marinat pulpele de pui. Într-un bol mare, amestecați iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul, usturoiul, sarea și condimentele. Adăugați pulpele de pui și amestecați pentru a vă asigura că puiul este bine acoperit de marinată. Acoperiți și dați la frigider timp de 30 de minute (sau dați la frigider peste noapte, dacă doriți)

Pregătiți dressingul conform acestei rețete de dressing grecesc. combină o parte suc de lămâie și trei părți ulei de măsline extravirgin excelent, bătut împreună până la emulsionare. Poți adăuga un vârf de cuțit de oregano uscat și usturoi tocat pentru aromă. Asta e tot!

Pregătiți salata. Într-un castron mare, combinați salata, roșiile cherry, ardeiul gras, feliile de castravete, cepele și măslinele.

Adăugați patru linguri de dressing grecesc și amestecați pentru a le combina (puteți adăuga oricând mai mult dressing, după bunul plac). Lăsați o parte din dressing (aproximativ trei linguri sau cam așa ceva) pentru mai târziu. Adăugați brânza feta, după bunul dumneavoastră plac.

Gătiți puiul. Încălziți o lingură de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare până când strălucește, dar nu fumegă.

Adăugați pulpele de pui în tigaie (asigurați-vă că scuturați excesul de marinată înainte de a adăuga puiul în tigaie). Gătiți-le pe o parte, fără a le deranja, timp de 5 minute, până se rumenesc. Folosind o pereche de clești, întoarceți puiul și gătiți pe cealaltă parte încă 5 minute sau până când puiul este gata. 

Asamblați salata de pui la grătar. Transferați salata în boluri de servit și puneți deasupra fiecărui bol puiul gătit, apoi stropiți puțin mai mult sos de salată direct peste pui. Se servește imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel