Salariile de pe Twitter pentru același post pot varia cu până la 225% în funcție de locul din lume în care se află angajații, arată noile cifre

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Salariile pentru același loc de muncă la Twitter pot varia cu până la 225% în funcție de locul de muncă al angajaților, potrivit unor date interne.

Salary Range Dashboard (panoul cu salarii al gigantului social media, Twitter) le arată angajaților cât câștigă colegii lor care ocupă aceleași funcții în diferite birouri din întreaga lume.

Datele arată că angajații din SUA sunt mult mai bine remunerați decât omologii lor din alte țări, conform Daily Mail.

 

Salariile de pe Twitter pentru același post pot varia cu până la 225%


De exemplu, directorii de consilieri juridici care ocupă un post de nivel 8 pot câștiga maximum 338.000 de dolari în New York, dar doar 203.000 de dolari în Marea Britanie.

Liderii de nivel 6, câștigă până la 226.000 de dolari în San Francisco, dar 149.000 de dolari în Australia și 65.000 de dolari în Mexic.

Specialiștii în date de nivel 3 câștigă 51.000 de dolari în Marea Britanie, dar încasează doar 15.600 de dolari în Ghana.

Un angajat al Twitter din afara SUA a declarat pentru Input, care a analizat datele: "Un manager din Marea Britanie este plătit mai puțin decât cineva pe care l-ar conduce în SUA și, bineînțeles, birourile din afara Regatului Unit și a SUA sunt plătite groaznic". 

Datele au fost etichetate ca fiind 'Confidențialitate Twitter'. Doar pentru uz intern. Nu distribuiți', și sunt actuale din aprilie 2022. Poze AICI.

 

Cifrele i-ar fi determinat pe unii angajați ai Twitter să se gândească la viitorul lor în cadrul companiei

 

Aceștia spun că problemele legate de salarizare au fost principala lor preocupare, după preluarea eșuată de către Elon Musk. 

Un angajat a declarat: "Elon este cam enervant".

Din cauza structurii globale a Twitter, angajații de același nivel, dar cu salarii foarte diferite, vor lucra împreună, știind că există o diferență uriașă.  

Angajații susțin că au ridicat această problemă cu șefii, dar aceștia le-au ignorat plângerile.

Un alt angajat al Twitter, stabilit în afara SUA, a declarat: "Compania a publicat panoul de bord al salariilor cu mențiunea că face acest lucru pentru transparență, dar fără intenția de a schimba discrepanța uriașă a salariilor".

 

Firma a justificat diferența din cauza salariului mediu din fiecare regiune și nu din cauza costului vieții

 

Angajații nemulțumiți spun, de asemenea, că personalul din SUA este cel care face regulile și că ei sunt cei care beneficiază cel mai mult de pe urma acestora. 

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru Input: "Twitter evaluează în mod regulat compensațiile pe fiecare piață pe care se află angajații noștri pentru a se asigura că plătim în mod echitabil și rămânem competitivi pe piață. Remunerarea fiecărui rol este localizată în funcție de locație, iar abordarea noastră asigură că suntem competitivi față de practicile pieței locale'.

Scurgerea de informații survine în momentul în care Twitter se confruntă cu un moment crucial, Musk luptându-se cu un proces după ce a renunțat la un acord de preluare de 44 de miliarde de dolari.

 

Elon Musk s-a angajat să plătească 54,20 dolari pe acțiune pentru Twitter

 

Musk, cel mai bogat om din lume, s-a angajat să plătească 54,20 dolari pe acțiune pentru Twitter, dar a informat compania în iulie că vrea să renunțe la acord.

'Este o tentativă de sabotaj. Face tot posibilul să distrugă Twitter', a declarat marți avocatul William Savitt, care a reprezentat Twitter în fața lui McCormick. Audierea a avut loc practic după ce McCormick a declarat că a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Musk a susținut că firma nu a reușit să furnizeze informații adecvate cu privire la numărul de conturi Twitter false, sau 'spam bot', și că și-a încălcat obligațiile asumate în cadrul acordului prin concedierea unor manageri de top și concedierea unui număr semnificativ de angajați. 

Echipa lui Musk se așteaptă ca mai multe informații despre numărul de "bots" să fie dezvăluite în procesul de descoperire a probelor în instanță, când ambele părți trebuie să predea dovezi.

 

Twitter susține că retragerea subita a lui Musk este din cauză că bursa s-a prăbușit

 

Twitter susține că motivele invocate de Musk pentru a se retrage sunt doar o acoperire pentru remușcările cumpărătorului, după ce a acceptat să plătească cu 38% peste prețul acțiunilor Twitter cu puțin timp înainte ca bursa să se prăbușească, iar acțiunile producătorului de mașini electrice Tesla, unde se află cea mai mare parte a averii personale a lui Musk, să piardă peste 100 de miliarde de dolari din valoarea lor.

Savitt a declarat că acordul de fuziune contestat și tweet-urile lui Musk care denigrau compania au provocat prejudicii afacerii și a pus sub semnul întrebării cererea lui Musk de amânare a procesului, întrebând "dacă planul real este să se termine timpul".

'El mizează pe faptul că vrea să se eschiveze din acordul pe care l-a semnat', a spus Savitt.

Dar ideea că directorul general al Tesla încearcă să dăuneze Twitter este 'absurdă'. El nu are niciun interes să dăuneze companiei', a declarat avocatul lui Musk, Andrew Rossman, menționând că acesta este al doilea cel mai mare acționar al Twitter, cu o 'participație mult mai mare' decât întregul consiliu de administrație al companiei.

Savitt a subliniat importanța unui proces accelerat care să înceapă în septembrie pentru ca Twitter să poată lua decizii importante de afaceri care să afecteze totul, de la păstrarea angajaților până la relațiile cu furnizorii și clienții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel