Saga, un mega-iaht de 40 de metri, s-a scufundat în largul Mediteranei: O ambarcațiune românească a reușit să salveze toți pasagerii (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un iaht de 40 de metri, Saga, s-a scufundat în Golful Squillace, la aproximativ 9 mile nautice de coasta Catanzaro, Lido, Italia. O ambarcațiune românească a ajutat la salvarea pasagerilor.

Nava, care arborează pavilionul Insulelor Cayman, dar cu un echipaj italian, naviga de la Gallipoli la Milazzo.

Operațiunile de salvare au fost efectuate de către Căpitănia Portului Crotone și de o navă de patrulare românească, care acționează în numele agenției Frontex.

Primii patru pasageri și un membru al echipajului au fost asigurați imediat pe nava de patrulare română, apoi au fost transferați pe bărci de patrulare și duși în portul Catanzaro Lido.

Operațiunile de salvare au continuat în zori, când remorcherul a ajuns la fața locului și a început să tracteze Saga spre Crotone, singurul port în care nava putea intra, luând la bord încă patru membri ai echipajului, inclusiv pe căpitan.

Dar situația s-a înrăutățit din cauza condițiilor meteorologice și a înclinării constante a iahtului, atât de mult încât părea imposibil să ajungă la Crotone.

În ciuda eforturilor lor, apa a invadat corpul navei, ceea ce a făcut necesară abandonarea acesteia, care s-a scufundat într-un timp foarte scurt.

Personalul maritim al Saga care se afla la bordul remorcherului a fost transferat pe nava de patrulare a căpităniei portului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel