S-a votat! Încă o localitate din România, propusă pentru carantină

politia_romana_amenzi
politia_romana_amenzi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a votat hotărârea prin care comuna Gornet, din județul Prahova, va intra în carantină, după ce DSP a anunțat că 15 din cei 2.8000 de locuitori au fost confirmați cu Covid-19.

Potrivit procedurii, decizia nu este definitivă, aceasta urmând să fie aprobată și de secrtetarul de stat în MAI, Raed Arafat, care trebuie să semneze ordinul de carantină. 

Potrivit noii legislații, o localitate poate intra în carantină dacă se înregistrează trei cazuri COVID la mia de locuitori.

Primarul comunei, Nicolae Negoițescu, contestă: „Cei de la DSP au transmis, astăzi, o lista cu 15 persoane care au Covid, dar, din acest total, după confruntarea datelor, am constatat că 8 persoane au testul negativ, iar o altă persoană are, într-adevăr, buletin de Gornet, dar locuiește în Ploiești”, potrivit Antena 3.

 

Prima localitate din România care a intrat în carantină pentru 14 zile

 

Comuna Roata de Jos, din județul Giurgiu, a intrat în carantină pentru două săptămâni, începând de astăzi, printr-un ordin semnat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află în zona vizată de carantină:

-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată la art. 1, alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate.

-limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

-evaluarea de către DSP a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP / Ministerul Sănătății.

-stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri.

-purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice.

-asigurarea ordinii publice se realizează de către poliția locală, iar în situația în care poliția locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliția Română, după caz.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy