Ryanair a lansat azi noi zboruri către România din Italia, Franța, Belgia și Irlanda. Biletele sunt deja la vânzare

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Însoțitoarele de zbor Ryanair, "în lacrimi". Au aerizat de urgență pentru că o ușă a rămas deschisă
Însoțitoarele de zbor Ryanair, "în lacrimi". Au aerizat de urgență pentru că o ușă a rămas deschisă

O nouă companie, a cincea la număr, a lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, patru rute care vor lega Iaşiul de oraşe importante precum Milano, Paris, Bruxelles şi Dublin.

Lansarea zborurilor companiei Ryanair pe Aeroportul Iaşi a fost celebrată printr-o ceremonie organizată pe platformă la sosirea unei aeronave din direcţia Bergamo, care a fost întâmpinată cu tradiţionalul arc de apă. Ulterior, oficialii împreună cu echipajul de zbor au tăiat panglica inaugurală.

Potrivit reprezentanţilor companie, pe Aeroportul Internaţional Iaşi vor opera aproximativ 30 de curse directe, precum Iaşi - Dublin, în fiecare zi de joi şi duminică; Iaşi - Milano (Bergamo) - în fiecare zi de marţi, miercuri, joi, sâmbătă şi duminică; Iaşi - Bruxelles (Charleroi) - în fiecare zi de marţi, miercuri şi duminică; Iaşi - Paris (Beauvais) - în fiecare zi de marţi, joi, vineri şi duminică.

Biletele de avion sunt puse în vânzare în sistemul online al companiei aeriene.

Zboruri RyanAir din Iași. Vor fi 250 000 de pasageri anual



"Suntem extrem de încântaţi să operăm zboruri pe Aeroportul Iaşi în sezonul de vară 2023. Suntem siguri că cele patru rute ce leagă oraşul Iaşi de Bruxelles-Charleroi, Dublin, Paris-Beauvais şi Milano-Bergamo vor oferi mai multe oportunităţi de călătorie pentru locuitorii din Iaşi şi din regiunea de NE. Totodată, sperăm să concretizăm planurile noastre de extindere şi în următoarele sezoane. Ryanair, compania aeriană nr. 1 în Europa, va procesa anul acesta un număr de peste 250,000 de pasageri din şi către Iaşi şi va crea peste 175 de locuri de muncă, continuând să genereze trafic mai mare, să ofere mai multe joburi şi mai multe bilete de avion la cele mai mici preţuri", a declarat Alicja Wojcik-Golebiowska, country manager CEE&Baltics.

Directorul General al Aeroportului Internaţional Iaşi, Romeo Vatră, şi-a manifestat bucuria că parteneriatul cu unul dintre cei mai influenţi operatori din Europa oferă pasagerilor din această zonă a ţării mai multe oportunităţi de călătorie, la preţuri avantajoase.

"Avem, iată, zboruri cu mai multe frecvenţe spre Paris, Bruxelles, Milano şi Dublin, care vin în sprijinul celor ce călătoresc în scop personal, turistic şi de afaceri. Ne dorim ca aceste destinaţii să fie pe placul tuturor şi să îmbie la călătorii în siguranţă. Totodată, venirea la Iaşi a acestei companii, atât de aşteptată de ieşeni şi nu numai, demonstrează că direcţia de dezvoltare pe care aeroportul o urmează este una fără precedent, infrastructura modernă pe care o pregătim oferind companiilor aeriene garanţia pentru un business de succes", a declarat directorul Aeroportului Iaşi.

Conform acestuia, introducerea celor aproximativ 30 de zboruri săptămânale va creştere semnificativ a traficului de pasageri.

"E un lucru care ne bucură, dar ne şi responsabilizează foarte mult. Pentru finalul acestui an estimăm 2 milioane de pasageri pe Aeroportul Iaşi, un nou record în istoria aerogării", a declarat Romeo Vatră.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că aeroportul ieşean devine din ce în ce mai atractiv pentru companiile aeriene, fapt care "spune multe despre evoluţia din ultimii doi ani a aeroportului, dar şi despre potenţialul pe care îl are".

"Sunt încrezător că vom putea să ne consolidăm parteneriatele cu operatorii aerieni odată ce vom finaliza lucrările la terminalul T4. Venirea Ryanair la Iaşi este o confirmare a poziţiei pe care Aeroportul Iaşi o are, aceea de cel mai important aeroport din regiunea de Nord-Est. Sunt sigur că această alegere va genera numeroase beneficii pentru călători, pentru aeroport şi pentru companie", a declarat preşedintele CJ Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel