Rușii oferă 100 euro ucrainenilor care divulgă locațiile militarilor (guvernator ucrainean)

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ucraina va primi echipament militare "supermodern" din Marea Britanie și SUA
Ucraina va primi echipament militare "supermodern" din Marea Britanie și SUA

Războiul continuă în Ucraina, cu o activitate intensă în zona estică, acolo unde rușii atacă cu toate armele. 

În Ucraina, bombardamentele ruse continuă, dar ucrainienii rezistă, fiind ajutaţi în special de rachetele americane Himars, devenite acum o preocupare serioasă pentru armata rusă. La Nikolaev, în sudul Ucrainei, armata rusă pregăteşte faza a doua a invaziei. În această regiune, ruşii oferă bani cetăţenilor care dau informaţii despre punctele strategice militare. Aici are loc şi un război hibrid.

"În mediul online, invadatorii încearcă să racoleze cetăţeni pentru informaţii în schimbul la 100 de dolari. La rândul meu voi oferi bani celor care îi denunţă. Am reuşit să identificăm toţi trădătorii. Aceştia vor plăti pentru ce au făcut," a declarat Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev: 

Tot în sud, dar la Odesa, trei rachete au lovit ţinte militare, printre care şi podul de la Zatoka. Şi la Herson, armata ucraineană a reuşit să lovească poziţii ale ruşilor. Ucrainenii au folosit sistemul de rachete american Himars. Această tehnică militară a echilibrat balanţa de forţe pe front.

Armata ucraineană a reușit să captureze și tancuri T-80, cele mai avansate din armata rusă

 

Militarii ucraineni au reuşit să captureze de la ruşi tancul T-80, unul dintre cele mai performante din lume la ora actuală, care funcţionează pe benzină, ceea ce îl face mult mai fiabil şi silenţios. În est, ruşii au fost nevoiţi să se retragă din Avdiivka, pentru că au suferit pierderi semnificative. Invadatorii au fost împinşi spre Bahmut şi Slaviansk, dar în direcţia Sumî armata rusă bombardează fără oprire, atât cu rachete, cât şi cu muniţie de mortier ghidată. În Doneţk, la Toreţk, şase oameni au murit în urma ostilităţilor.

La Cernăuţi, ieri seară, în jurul orei 20:00, sirenele antiaeriene au început să sune, străzile au devenit goale, iar regiunea a mai pierdut un soldat de doar 19 ani, ucis în est, în Donbas, relarează Rador. 

Schimbări importante în Ucraina

 

Parlamentul ucrainean a votat marţi pentru demiterea şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Ivan Bakanov, şi a procurorului general, Irina Venediktova, la două zile după ce preşedintele Volodimir Zelenski i-a suspendat pentru că nu au reuşit să elimine spionii ruşi, transmite Reuters.

Într-o declaraţie publicată pe Telegram cu câteva minute înainte ca demiterea sa să fie confirmată, Bakanov a spus că au fost făcute "calcule greşite" în timpul mandatului său, dar că este mândru de palmaresul său.

De asemenea, parlamentul a anunţat marţi că a selectat un anchetator cu experienţă pentru a conduce biroul procurorului anticorupţie, care trebuie încă să fie confirmat de procurorul general al ţării.

Legislativul a precizat într-un comunicat că Oleksandr Klimenko a fost selectat de o comisie specială de concurs în cadrul unui proces care a durat mai multe luni. Klimenko a lucrat anterior pentru Biroul Naţional Anticorupţie, un alt organism de stat care luptă împotriva corupţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel