Rușii, disperați că așteaptă prea mult la ieșirea din țară, spre Finlanda: "Fiți oameni cu noi!"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cunoscut youtuber din Rusia a publicat o serie de imagini în care se arată revoltat de faptul că se așteaptă enorm de mult la ieșirea din Rusia, la granița cu Finlanda. Imaginile le puteți vedea la finalul știrii. 

Influencerul "Igor in Russia" este revoltat de faptul că vameșii finlandezi nu au deschis decât un singur punct de verificare din Rusia spre Finlanda, iar din acest motiv s-au creat cozi kilometrice. 

Unii dintre șoferii ruși care vor să treacă în Finlanda s-au pus și pe a doua bandă de circulație după ce s-au băgat în fața tuturor, deși accesul în vamă se face doar pe o singură bandă. 

"Sfat pentru prietenii mei finlandezi: fiți oameni cu noi!" se arată în unul din mesajele pe care youtuber-ul le-a pus în clip. 

Situația vine ca urmare a faptului că doar Finlanda a mai fost de acord să țină granița deschisă pentru turiștii ruși. Celelalte țări cu care se învecinează Rusia, adică Letonia, Lituania, Estonia și Polonia au decis să închidă granițele pentru turiștii ruși. Chiar dacă autoritățile de la Helsinki permit în continuare accesul rușilor pe teritoriul țării lor, a fost luată decizia de a reduce programul consular, îngreunându-se chiar mai mult accesul acestora spre Europa. 

Toate aceste decizii sunt dublate și de faptul că Uniunea Europeană a interzis toate zborurile aeriene dinspre și spre Rusia, singura cale de acces din Rusia spre Europa fiind în acest moment pe rută terestră. 

Premierul Estoniei avertiza încă de acum câteva zile despre portița pe care rușii o au în continuare spre Europa, acuzând faptul că țările europene nu se pot înțelege, iar rușii vor migra acum masiv spre granița cu Finlanda. 

„Există o portiță, iar portița este Finlanda", a declarat Kaja Kallas, premierul Estoniei într-un interviu acordat sâmbătă agenției Reuters.

Iată imaginile de la graniță:

@igorinrussia #russia #finnishrussian #finnishborder #russianborder #tourists #ukraine #russianvisas #shengenvisa #vaalimaa #venäjänraja #venäläiset #venäjä #sanction #russiansanctions ♬ Suomihumppaa - Retropop

 

Rușii vor să părăsească țara masiv după anunțul de mobilizare al lui Vladimir Putin

 

Este important de menționat că imaginile sunt de acum două zile, atunci când nu exista încă ordinul de mobilizare a armatei ruse, prin care 300 000 de tineri ruși vor fi înrolați în armată. Acum, după acest anunț, zeci de mii de ruși caută să plece către țările prietene, spre care pot călători liberi. Astfel, rușii și-au rezervat masiv bilete către Dubai și țări precum Turcia sau Armenia. 

Mobilizarea vizează într-o primă fază 300.000 de rezervişti, dar potrivit Ministerului Apărării în total 25 de milioane de ruşi pot fi mobilizaţi pentru a se alătura rândurilor armatei în estul şi sudul Ucrainei.

Potrivit Google Trends, care permite cunoaşterea frecvenţei cu care un cuvânt este căutat pe Google, căutările în Rusia cu termenii 'bilete' şi 'avion' s-au dublat începând de la ora 06:00 GMT a zilei de miercuri, adică de la începutul alocuţiunii televizate înregistrate a lui Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel