Rușii care critică acțiunile armate ruse din Ucraina riscă 15 ani de închisoare. Vladimir Putin a semnat decretul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Președintele Putin a semnat, vineri, un proiect de lege care introduce pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care publică „știri false” despre armata rusă, în timp ce Rusia avansează cu invadarea Ucrainei, relatează Agence France-Presse.

Proiectul de lege, care a fost adoptat de parlamentari tot vineri, prevede pedepse cu închisoarea de durată diferită și amenzi împotriva persoanelor care publică „informații false cu bună știință” despre armată, cu pedepse mai aspre atunci când diseminarea este considerată a avea consecințe grave, scrie cnn.

Putin a semnat, de asemenea, un proiect de lege care ar permite amenzi sau pedepse cu închisoare de până la trei ani pentru că a cerut sancțiuni împotriva Rusiei, Moscova fiind confruntată cu sancțiuni economice dure din cauza invaziei.

 

Sancțiuni tot mai aspre împotriva știrilor negative la adresa armatei ruse

 

Anul trecut a avut loc o represiune fără precedent împotriva vocilor independente și critice din Rusia, care s-au intensificat abia după începerea invaziei.

Organismul de supraveghere al presei din Rusia a declarat vineri că a restricționat accesul la BBC și alte site-uri media independente și a blocat gigantul rețelelor sociale Facebook.

 

Publicațiile independente se închid în Rusia

 

Două instituții de știri au declarat că vor înceta să mai raporteze despre Ucraina pentru a-și proteja jurnaliștii, în timp ce BBC a anunțat oprirea operațiunilor sale în Rusia.

Presa rusă a primit instrucțiuni să publice doar informații furnizate de surse oficiale, care descriu invazia ca fiind o operațiune militară.

Între timp, radiodifuzorii controlați de stat au întărit narațiunile guvernamentale despre naționalismul din Ucraina și afirmația Moscovei că soldații ucraineni folosesc civili ca scuturi umane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel