Rusia: Vom folosi arme nucleare doar dacă existența ne este amenințată

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Rusia va folosi armele nucleare doar dacă existența sa este amenințată, afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Sky News.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa țara, a anunțat o agenție de presă de stat rusă.

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat, potrivit Tass, că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operațiunea militară specială" din Ucraina va dura doar câteva zile și că întreaga campanie se desfășoară în continuare conform planului.

În ceea ce privește problema armelor nucleare, care a fost ridicată de mai multe ori de la începutul războiului, el a declarat că Rusia le va folosi doar dacă însăși existența sa va fi amenințată.

Statele occidentale anunță noi sancțiuni contra Rusiei

 

Statele occidentale vor anunţa joi "noi sancţiuni împotriva Rusiei şi întărirea" celor care există deja, a anunţat marţi consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP şi DPA.

Preşedintele american, care va participa joi la Bruxellles la nu mai puţin de trei summituri internaţionale majore, "se va alătura aliaţilor noştri pentru a impune noi sancţiuni Rusiei şi a le întări pe cele existente", pentru a evita ca Moscova să le ocolească, a spus Jake Sullivan.

La summit-urile NATO, G7 şi al Uniunii Europene, Joe Biden "va coopera cu aliaţii la ajustări pe termen lung" privind prezenţa NATO în Europa de Est, a adăugat consilierul pentru securitate naţională.

De asemenea, preşedintele american "va anunţa o acţiune comună pentru întărirea securităţii energetice a Europei" şi a reducerii dependenţei sale de gazul rus, a mai spus Jake Sullivan.

El ar uma să prezinte şi "contribuţii americane suplimentare" pentru acţiuni umanitare în Ucraina şi pentru primirea milioanelor de ucraineni care au fugit din cauza războiului, a mai spus Sullivan.

"Acest război nu se va opri nici uşor, nici rapid", a avertizat el.

"În aceste ultime luni, Occidentul a fost unit. Preşedintele va merge în Europa pentru a se asigura că rămânem uniţi", a declarat Jake Sullivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel