Rusia își intensifică atacurile. Doi voluntari britanici sunt dați dispăruți în Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rusia își intensifică atacurile. Doi voluntari britanici sunt dați dispăruți în Ucraina
Rusia își intensifică atacurile. Doi voluntari britanici sunt dați dispăruți în Ucraina

Poliția ucraineană a anunțat luni că este în căutarea a doi voluntari britanici care au dispărut în estul Ucrainei, scena unor lupte grele între forțele ucrainene și cele rusești.

Un comunicat al poliției i-a numit pe cei doi ca fiind Andrew Bagshaw și Christopher Parry și a precizat într-un comunicat că încearcă să stabilească unde se află.

Poliția a precizat că cei doi au plecat vineri dimineață din orașul Kramatorsk către orașul Soledar și au fost dați dispăruți sâmbătă seara, după ce s-a pierdut contactul cu ei. Comunicatul poliției a precizat că cei doi au vârste de 28 și 48 de ani, dar nu a oferit detalii despre activitatea lor de voluntariat.

Kramatorsk se află la aproximativ 80 km de Soledar, unde armata ucraineană spune că luptele sunt deosebit de intense.

"Sprijinim familiile celor doi bărbați britanici care au dispărut în Ucraina", a declarat Ministerul britanic de Externe.

 


Rusia își intensifică atacurile asupra orașului ucrainean de exploatare a sării și a frontului de est

 


Rusia a intensificat un "asalt puternic" condus de miliția contractuală Wagner asupra orașului Soledar din estul Ucrainei, a declarat luni Kievul, descriind o situație dificilă pentru forțele care resping valurile de atacuri în jurul orașului minier de sare și a fronturilor din apropiere.

Soledar, în regiunea industrială Donbas, se află la câțiva kilometri de Bakhmut, unde trupele din ambele tabere au suferit pierderi grele în unele dintre cele mai intense războaie de tranșee de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape 11 luni.

Forțele ucrainene au respins o tentativă anterioară de a cuceri orașul, dar un număr mare de unități Wagner au revenit rapid, desfășurând noi tactici și mai mulți soldați sub acoperire de artilerie grea, a declarat ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, pe Telegram.

"Inamicul calcă literalmente peste cadavrele propriilor soldați, folosind artilerie masivă, sisteme MLRS și mortiere", a declarat Malyar. Ea a precizat că atacatorii au fost extrași din cele mai bune rezerve ale Wagner.

Armata ucraineană a declarat că au fost trimise întăriri în oraș. Doi lucrători voluntari britanici sunt dați dispăruți în apropiere de Soledar, a declarat poliția ucraineană.

La aproximativ 40 km (25 de mile (40 km) spre nord, în orașul Siversk, soldatul ucrainean Heorhil, în vârstă de 28 de ani, a declarat că fiecare parte se lovește reciproc cu artilerie grea. Forțele regulate rusești au înlocuit luptători mai puțin bine pregătiți în zonă, a spus el conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel