Rusia îi avertizează pe liderii europeni prezenți azi la Kiev. Iohannis, în vizorul Kremlinului

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul de la Kremlin îi amenință pe cei patru lideri europeni prezenți astăzi la Kiev cu creșterea pagubelor provocate Ucrainei, dacă discuțiile cu Zelenski se vor concentra doar pe furnizarea de arme.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Kremlin a declarat, joi, că speră că cei patru lideri europeni care vizitează Kievul să nu discute despre arme, ci despre încheierea războiului în condițiile dorite de Moscova. 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre vizita celor patru lideri europeni la Kiev. Peskov a spus că și-ar dori ca aceștia să discute cu Volodimir Zelenski nu numai despre arme ci să-l convingă pe președintele ucrainean "să privească într-un mod realist situația din teren", transmite Digi 24.

Acest lucru ar însemna practic să-l convingă pe Zelenski să renunțe la luptă și să accepte cererile venite de la Moscova.

Potrivit sursei citate, acest lucru este puțin probabil să se întâmple, având în vedere că cei patru lideri au venit la Kiev pentru a-și arăta sprijinul și pentru a o ajuta să iasă câștigătoare.   

Totodată, Peskov a menționat că discuțiile dintre Zelenski, Scholz, Draghi Macron și Iohannis să nu fie despre arme, pentru că dacă vestul continuă să dea arme Ucrainei, acest lucru doar va prelungi suferința oamenilor și va crește pagubele provocate. Peskov și-ar dori cei patru lideri să-l convingă pe Zelenski să cedeze și să accepte calea propusă de Moscova.

Ce le-a spus Dmitri Peskov jurnaliștilor 

 

"Ne-am dori să sperăm că liderii acestor trei ţări (...) nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei şi proiectele privind continuarea furnizării în continuare de arme. Acest lucru este total inutil şi nu va face decât mai mult rău acestei ţări", a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu toate acestea, el a spus că "speră că ei (cei trei lideri) îi vor cere (preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski să aibă o abordare realistă a situaţiei".

La rândul său, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a scris un mesaj în limba engleză pe Twitter în care a luat în derâdere vizita celor trei lideri europeni, numindu-i pe Macron, Scholz si Draghi ''europeni iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete", notează dpa.

În opinia lui Medvedev, această vizită a lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi are o "utilitate zero" şi a insinuat că cei trei se îmbată cu "horilka", vodca ucraineană.

"Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani", a scris pe Twitter Medvedev, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

"Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie", a mai scris el.

Iohannis, la Kiev: "Agresiunea Rusiei trebuie să înceteze"

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a scris, joi, pe Twitter, când a ajuns în gara din Kiev că agresiunea Rusiei în Ucraina trebuie să înceteze.

Klaus Iohannis a spus că se află la Kiev alături de colegii săi europeni: cancelarul Olaf Scholz, președintele Franței, Emmanuel Macron, de premierul Italiei Mario Draghi pentru a arăta „sprijinul puternic și solidaritatea deplină cu președintele
Ucrainei, Volodimir Zelenski și cu poporul ucrainean”.

„Această agresiune ilegală a Rusiei trebuie să înceteze”, spune Iohannis, pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Gara din Kiev în jurul orei 10.00. El s-a alăturat celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineața, la Kiev, după ce au călătorit circa 12 ore cu trenul, din Polonia.

Klaus Iohannis s-a alăturat după ce a urmat un alt traseu.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel