Rusia folosește Transnistria pentru a-și desfășura forțele. Ministerul Apărării al Ucrainei: Vedem semne de pregăire

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Rusia folosește teritoriile altor state pentru a-și desfășura echipamentele și trupele. Viceministrul Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, în cadrul unui briefing, a spus că rușii vor folosi teritoriul nerecunoscutei Republici Transnistrene, iar trupele pregătesc orașul Tiraspol să primească avioane, relatează UNN.

 

 

„Vedem semne de pregătire pe teritoriul nerecunoscutei Republicii Transnistrene, de pe teritoriul Moldovei. Tiraspolul este pregătit acolo pentru a primi avioane”, a spus viceministrul ucrainean al apărării.

În plus, potrivit lui Malyar, trupele belaruse de pe teritoriul Belarusului sunt și ele în alertă. Există riscul ca și ele să poată fi folosite.

Ministerul Apărării are informații că unele unități rusești ar putea fi trimise în Belarus în viitorul apropiat, pe care acum le adună în toată Rusia prin rute aeriene, scrie UNN.

„Vedem că Rusia își schimbă planurile. Dacă în primele zile de război știau exact încotro se îndreaptă și în ce scop, astăzi sunt nevoiți să-și ajusteze planurile. Adică, sunt doar câteva zile. Inamicul învață să lupte cu noi. Dacă în primele zile, armata rusă a fost dezorientată, acum se adaptează la tactica noastră, la strategia noastră și își iau timp sau trag de el pentru a învăța cum să lupte cu strategia noastră de apărare”, a subliniat oficialul ucrainean.

Citeste si:  Fostul oligarh Mihail Hodorkovski: După Ucraina, Putin va trece la ţările baltice

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat anterior că, în direcția Seversk, continuă exportul de echipamente militare ale forțelor armate ale Federației Ruse pe teritoriul Republicii Belarus.

Totodată, a fost înregistrată deplasarea unităților militare ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus în direcția frontierei de stat a Ucrainei. Rotația unităților, implicate în consolidarea protecției frontierei de stat a Belarusului, nu este exclusă.

Grecia și Portugalia au anunțat, miercuri, că vor expulza mai mulți diplomați ruși. Anunțurile au fost publicate pe site-urile oficiale ale ministerelor de externe ale celor două țări.

Grecia expulzează 12 diplomați ruși, iar Portugalia - 10 ofițeri consulari ruși

 

Ministerul Afacerilor Externe al Greciei a raportat că au declarat persona non grata 12 membri ai misiunilor diplomatice și consulare ale Rusiei în Grecia.

„Cele de mai sus au fost considerate indezirabile în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961 și ale Convenției de la Viena privind relațiile consulare din 1963”, se arată în comunicat. Secretarul general al ministerului l-a informat pe ambasadorul Rusiei despre această decizie.

Și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Portugheze a raportat că, marți, 5 aprilie, guvernul țării a notificat ambasadorului Federației Ruse decizia sa de a declara persona non grata 10 angajați ai acestei misiuni diplomatice, „ale căror activități sunt contrare securității naționale”.

Potrivit notelor informative emise de cele două ministere de Externe, diplomații vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a părăsi teritoriul Portugaliei. Guvernul portughez a condamnat ferm și hotărât agresiunea rusă asupra teritoriului Ucrainei.

Anterior, Germania, Franța, Italia, Danemarca, Suedia, România și Slovenia, au anunțat despre expulzarea diplomaților ruși din țările lor. Aceste decizii au fost luate după informațiile publicate de Kiev despre atrocitățile invadatorilor ruși în regiunea Kiev, în special la Bucha.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel