Rusia, acuzată că a provocat o „criză alimentară mondială”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rusia, acuzată că a provocat o „criză alimentară mondială”. FOTO: photo.unian.info
Rusia, acuzată că a provocat o „criză alimentară mondială”. FOTO: photo.unian.info

Rusia a fost acuzată în faţa Consiliului de Securitate al ONU că a provocat o „criză alimentară mondială” şi că a generat riscul apariţiei „foametei” prin declanşarea unui război împotriva Ucrainei, „grânarul Europei”.

Preşedintele rus „Vladimir Putin a început acest război. El a creat această criză alimentară globală. Şi el este cel care o poate opri”, a declarat numărul doi al diplomaţiei americane, Wendy Sherman, în cursul unei şedinţe a Consiliului de Securitate consacrată situaţiei umanitare din Ucraina, scrie Agerpres.

Pentru secretarul de stat adjunct, „Rusia şi preşedintele Putin poartă, singuri, responsabilitatea pentru că au declanşat războiul împotriva Ucrainei şi pentru consecinţele acestui război asupra securităţii alimentare mondiale”.

Ambasadorul Franţei la ONU, Nicolas de Riviere, a susţinut acuzaţia: „Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei creşte riscul de foamete în întreaga lume. Oamenii din ţările în curs de dezvoltare sunt primii afectaţi”. Şi, a afirmat diplomatul francez, „Rusia va încerca cu siguranţă să ne facă să credem că sancţiunile adoptate împotriva ei sunt cele care dezechilibrează securitatea alimentară globală”.

 

Biden aşteaptă să vadă dacă Rusia „se ţine de cuvânt” în privinţa dezescaladării

 

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că Occcidentul aşteaptă să vadă dacă Rusia „se ţine de cuvânt” în privinţa reducerii activităţii sale militare în direcţia Kiev şi Cernigov, în Ucraina, potrivit AFP.

„Vom vedea dacă se va ţine de cuvânt”, le-a spus preşedintele american jurnaliştilor, la scurt timp după ce a avut o discuţie la telefon cu premierul britanic Boris Johnson, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

„Pare să existe un consens asupra faptului că trebuie să vedem ce au de oferit”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Într-un comunicat transmis anterior, Casa Albă a precizat că Joe Biden şi cei patru lideri au convenit să continue să sancţioneze Rusia pentru invazia sa din Ucraina.

„Liderii şi-au afirmat hotărârea de a continua să majoreze costul plătit de Rusia pentru atacul său brutal asupra Ucrainei, precum şi să continue să ofere un ajutor de securitate Ucrainei pentru ca ea să se apere”, a precizat Casa Albă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel