Rusia a tras 100 de rachete asupra Ucrainei, dinspre mările Caspică şi Neagră: Cel mai puternic atac din ultima lună

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rusia a tras 100 de rachete asupra Ucrainei, dinspre mările Caspică şi Neagră: Cel mai puternic atac din ultima lună
Rusia a tras 100 de rachete asupra Ucrainei, dinspre mările Caspică şi Neagră: Cel mai puternic atac din ultima lună

Rusia a tras circa 100 de rachete asupra Ucrainei marţi, lovind mai multe infrastructuri energetice esenţiale în diferite regiuni, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, informează AFP.

„Au fost trase circa o sute de rachete (...) dinspre Marea Caspică, regiunea (rusă) Rostov” şi de asemenea „din Marea Neagră”, a declarat Iuri Ignat în direct la televiziunea ucraineană, precizând că „în acest stadiu nu s-a înregistrat utilizarea de drone de atac”.

Primarul capitalei ucrainene Kiev, Vitali Kliciko, a înregistrat cel puţin trei rachete ruse care au lovit clădiri rezidenţiale. „În cartierul Pecersk, într-unul dintre imobilele lovite de o rachetă, echipele de salvare au găsit trupul unei persoane decedate”, a deplâns Kliciko pe Telegram. „Operaţiunile de salvare şi de căutare sunt în curs”, a adăugat primarul Kievului. 

 

Vezi și 

 

Republica Moldova, fără curent după noul atac al ruşilor asupra Ucrainei

 

Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, capitala Republicii Moldova, au rămas marţi fără energie electrică, în urma bombardamentelor ruse întreprinse asupra infrastructurii critice din Ucraina, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova”, a anunţat ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale al republicii, Andrei Spînu.

Ministrul moldovean a precizat că „aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă”. „Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale într-o postare pe Facebook.

Linia Isaccea - Vulcănești, cea care aduce curent din România, s-ar fi deconectat în mod automat în urma seriei de atacuri rusești asupra Ucrainei.

Atacuri ruse cu rachete au lovit marţi infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel