„Rupe lanțul“: Poliția Națională din Spania și Poliția Română, campanie comună de descurajare a clienților de prostituție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția spaniolă și cea română lansează o campanie de descurajare a clienților de prostituție sub egida „#Rompelacadena“, adică „rupe lanțul“.

Poliția Națională și Poliția Română au lansat o campanie pentru a-i face pe clienții prostituției să conștientizeze că acțiunile lor încurajează traficul de femei și fete.

Potrivit poliției, marți, această inițiativă a fost anunțată cu ocazia Zilei europene împotriva traficului de ființe umane.

Campania, care se bucură de colaborarea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (Anitp) din Spania, constă în difuzarea simultană în Spania și România a unor mesaje adresate clienților prostituției. Conținutul va fi difuzat în mass-media și pe rețelele de socializare sub sloganul "#Rompelacadadena", cu referire la situația victimelor prostituției.

Scopul este de a sensibiliza clienții sexului plătit cu privire la problemele generate de cererea lor și care inițiază sau continuă procesul de exploatare.

„Rupe lanțul“: Poliția Națională din Spania și Poliția Română, campanie comună de descurajare a clienților de prostituție

 

Poliția a reamintit că în 2021 a fost lansată o campanie în premieră în Spania, care vizează clienții care cer servicii sexuale, actori sociali care au rămas întotdeauna la marginea situației de exploatare sexuală.

Succesul obținut a determinat autoritățile polițienești spaniole și române să lanseze o campanie comună, prezentată simultan în ambele țări și difuzată prin intermediul mass-media și al rețelelor sociale.

În ceea ce privește importanța fenomenului, Poliția din Spania a depistat că, pe parcursul anului 2021 și până în prezent în 2022, această forță de securitate a depistat 168 de victime ale traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, pe lângă faptul că a procesat 76 de sesizări legate de acest tip de infracțiune. În ceea ce privește exploatarea prin muncă, au fost depistate 78 de victime și au fost procesate 22 de rapoarte.

În aceeași perioadă, au fost depistate 662 de victime exploatate sexual, fiind procesate 123 de rapoarte, în timp ce 604 victime ale exploatării prin muncă au fost depistate și au fost procesate 80 de rapoarte legate de acest tip de infracțiune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel