Rudele românilor morți în accidentul din Veliko Tarnovo cer despăgubiri de 10 milioane de euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Familiile românilor morți în accidentul de autocar de anul trecut, din Bulgaria, cer despăgubiri de 10 milioane de euro. 

Rudele cetățenilor români decedați în accidentul din apropierea satului Kuțina, din Veliko Târnovo, din 6 august 2022, despăgubiri de peste 10 milioane de euro, o sumă record pentru Bulgaria. Singurul inculpat din dosar este șoferul turc de autocar, care e încă în arest în țara vecină.

Cea mai mare sumă, peste 8 milioane de euro, a fost solicitată de rudele Elenei C. una dintre româncele moarte în autocarul distrus în accident. Avocații acestora cer ca și copilul victimei să primească 5 milioane de euro, precum și 1.000 de euro întreținere lunară, în timp ce pentru mama și cei doi frați ai femeii se solicită câte un milion de euro fiecare, scrie site-ul radioului BNR, citat de Libertatea.

Moștenitorii însoțitoarei din autocarul zdrobit, Nicoleta Loredana M., au solicitat plata de daune morale de două milioane de euro, iar pagubele materiale au fost cerute în lei. Unul dintre răniții grav, Marius A., pretinde 50.000 de euro daune morale. Suma pentru daune morale și patrimoniale împotriva șoferului Cengiz Can și a companiei de asigurări, care urmează să fie adusă în calitate de inculpat civil în instanță, urmează să se mărească și mai mult.

Procesul este programat pentru 20 ianuarie 2023, la Judecătoria Veliko Târnovo. Examinările au arătat că autocarul circula cu o viteză de 130 km/h, pe o porțiune de drum cu limită de viteză de 80 km/h, mai scrie sursa citată.

Patru cetățeni români și turci au murit în accident, iar opt au fost grav răniți

 

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, pe 06 august 2022, în zona Veliko Tarnovo.

Autocarul înmatriculat în România transporta 26 de pasageri, cetăţeni români şi cetăţeni străini.

La acea vreme, o echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Târnovo pentru a acorda asistenţă consulară cetățenilor români.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel