Rondele de mere în aluat de bere. Rețeta desertului preferat din copilărie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
rondele_de_mar_aluat_de_bere
rondele_de_mar_aluat_de_bere

Rondele de mere în aluat de bere este un desert ușor, gata în doar câteva minute. Merele se prăjesc într-un aluat pufos de bere, iar apoi se dau prin zahăr și scorțișoară. Crusta de bere are o consistență ușoară și pufoasă, și poate fi folosită atât la preparate dulci, cât și sărate

Mere prăjite în aluat de bere. Ingrediente:  2 albușuri, 150 grame făină, 200 ml bere neagră, sare, 1 măr mare, ulei pentru prăjit, 150 grame zahăr, 1 lingură scorțișoară.

 

Mere prăjite în aluat de bere, mod de perparare

 

Bate albușurile spumă într-un bol mare. Adaugă făina, niște sare și toarnă berea neagră în bol. Amestecă totul bine cu o spatulă. Scobește mărul și taie-l în felii subțiri. Dă feliile prin aluatul de bere. Prăjește merele în baie de ulei încins până se rumenesc și devin crocante. Cât sunt calde, dă merele prin amestecul de zahăr și scorțișoară. Poftă bună.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Mere prăjite în aluat de bere, s-ar putea să îți placă și rețeta Strudelul cu mere.

 

Dacă ai mai mult timp, poți opta pentru un Strudel cu mere cu foi de plăcintă. Repede, ușor și delicios. Strudelul cu mere se face din: foi subțiri de plăcintă din comerț, fiind un desert ieftin și foarte gustos. Bineînțeles puteți face foile în casă, din aluat întins subțire. Separat, merele se curăţă şi se toacă mărunt. Pot fi date şi prin răzătoarea mare şi scurse bine. Într-o tigaie, adaugă untul şi căleşte merele, adăugând zahărul şi o lingură de scorţişoară. Dacă e cazul şi stafidele. Lasă la călit până când zeama scade.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Mere prăjite în aluat de bere, s-ar putea să îți placă și rețeta Rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul secret îi dă acel gust unic care o face irezistibilă

 

Foia de plăcintă se întinde pe masă și se umple cu compoziţia cu măr şi rulează. Pe tava unsă cu unt se așează ruloul umplut cu măr. Lăați-le la cuptor timp de 30 de minute, iar când sunt aproape gata, se ung cu puţină miere de albine. La final se pudrează cu zahăr vanilat pudră. Pentru un plus de gust, pot fi servite cu îngheţată de vanilie.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel