Românul care a devenit multimilionar în America, după ce a trăit pe străzi. Nick Mocuta: „A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românul care a devenit multimilionar în America, după ce a trăit pe străzi. Nick Mocuta - „A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta“.
Românul care a devenit multimilionar în America, după ce a trăit pe străzi. Nick Mocuta - „A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta“.

Nick Mocuta este un multimilionar cu peste 100 de proprietăți, dar când s-a mutat in America avea doar 500 de dolari în buzunar și dormea pe băncile din parcuri. Acum, Nick și-a îndeplinit visul american, iar povestea sa de viață este fabuloasă.

Nick Mocuta, pe numele real Nicușor Rafael Mocuta, este din România și a emigrat în Statele Unite pentru a trăi visul american, chiar dacă a făcut multe sacrificii. Nick avea 21 de ani când s-a mutat la Los Angeles și avea doar 500 de dolari în portofel. 

Incapabil la acel moment să-și găsească un apartament și neavând contacte în SUA, acesta și-a petrecut săptămâni întregi dormind pe bănci în parcuri publice și abia reușea să-și cumpere mâncare.

„Primul taxi pe care l-am luat m-a costat aproximativ 100 de dolari și am rămas cu 400 de dolari pentru cheltuială. A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta. M-am trezit fără adăpost în L.A., dormeam pe bănci în parcuri și mâncam niște burgeri foarte mici. Ca să nu le dau bani în plus, mergeam la McDonald’s și le spuneam să nu-mi pună brânză în burger”, a spus Nick potrivit plumasatomicas.com

 

„Motivul succesului meu este că nu mi-a fost niciodată frică să pierd"

 

În următoarele câteva luni, Nick a reușit să-și găsească câteva locuri de muncă, destul de prost plătite, însă a reușit să închirieze un apartament mic. Românul a obținut o licență de broker imobiliar, dar apoi a început să fie interesat de comerțul electronic. „Am crescut într-o familie de intelectuali. Tatăl meu era contabil, iar mama mea - profesoară, așa că școala a fost primul lucru pe care m-am concentrat. După absolvire am emigrat în America cu o dorință arzătoare de a face mai mult și dea deveni cineva”, a spus Nick, citat de  mirror.co.uk.

În anul 2013, Nick a început să vândă pe eBay articole precum telefoane mobile și huse importate din China și, după șase luni, ajunsese să câștige până la 4.000 de dolari pe lună.  După ce a văzut câți bani se pot face astfel, Nick a decis să renunțe la postul de broker pentru a se concentra pe propria afacere în comerțul electronic.  „Întotdeauna am crezut că online-ul este viitorul și am vrut să fac parte din el”, a povestit românul.

Nouă ani mai târziu, Nick este cetățean american cu mai multe magazine online, fiind acum multimilionar. „Cred că motivul succesului meu este că nu mi-a fost niciodată frică să pierd. Sunt foarte perseverent și nu renunț niciodată. Eșuez de șapte ori, mă ridic a opta oară", spune românul, care deține acum 100 de apartamente în SUA și România, dar și mai multe mașini de lux.

Românul a reușit să-și construiască un imperiu, devenind milionar. Iar acum este și un model de inspirație, pentru cei care își urmează visele.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel