Românul Alexandru Stoica - „Bombardieru'“, săltat de FBI în plină acțiune la New York

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Alexandru Stoica, un tânăr cunoscut în mediile interlope din România, a fost reținut de FBI în SUA, după ce a fost surprins, mascat, când ar fi încercat să scoată bani de la un bancomat cu carduri clonate.

Alexandru Stoica, zis Bombardieru’, un român cunoscut între altele pentru aventurile de pe şoselele din Bihor, a fost săltat de FBI, recent, după ce, mascat fiind, a încercat să folosească mai multe carduri clonate la un bancomat din New York.

Informaţiile au fost făcute publice de Cancan.ro, sursă potrivit căreia Stoica, supranumit "Omul fără chip" de autorităţile americane şi autointitulat pe Facebook "Mafiotul", făcea parte dintr-o reţea care a furat peste 20 milioane dolari. 

"Între 2014 şi septembrie 2019, 13 români, patru americani şi un grec au făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, fiind vorba despre un prejudiciu de… 20 de milioane de dolari. Reţeaua clona cardurile ghinioniştilor, dar au avut de suferit chiar şi instituţii financiare", scrie sursa citată.

"Omul fără chip" şi cel care pretindea că nimeni nu se putea apropia de el, a fost "săltat" de FBI în primele zile ale lunii octombrie. Sistemul de securitate al First National Bank a notificat Departamentul Poliţiei cu privire la un individ care a încercat să folosească mai multe carduri bancare la un ATM, iar agenţii s-au deplasat, imediat, la faţa locului. În faţa tastaturii se afla chiar Stoica Alexandru. "Bombardieru’" a fost înhăţat de oamenii legii, la momentul arestării purtând o cagulă pe faţă, spre a... deruta camera de luat vederi a bancomatului", arată sursa citată.

 

În aceeași rețea cu fostul reporter Pro Tv, reținut și el

Surse Cancan.ro, au dezvăluit că agenţii FBI aşteptau doar momentul prielnic pentru a pune mâna pe românul care se credea imbatabil, el fiind arestat la puţin timp după ce o întreagă reţea de români fusese destructurată de FBI. Cel mai probabil, Bombardieru’ a fost turnat de colegii de furturi.

După ce au fost arestaţi, din dorinţa de a scăpa cu pedepse reduse după colaborarea cu autorităţile, unii dintre membrii reţelei au început să "sifoneze", astfel că în posesia anchetatorilor americani au ajuns şi nume care nu erau, oficial, pe lista respectivei reţele. Unul dintre aceste nume ar fi fost al lui… Alex Stoica, "Omul fără chip".

După arestarea membrilor bandei, Departamentul de Justiţie SUA a emis un comunicat, iar numele celor implicaţi au devenit publice. Aceştia sunt Florian Claudiu Martin – Jane Hoţul, Alex Donati, Raul Ionuţ Vidrăşan – zis "The Boy", Mircea Constantinescu – zis Sobo, Nikolaos Limberatos – zis Nicu Limberto, Cristian Costea – zis Momo, Alin Haneş Călugăru, Ionela Constantinescu – zisă Pitica, Theofrastos Lymberatos, Andrew Eliopoulos, Valentin Petrescu – zis Zoltan Pruma, Peter Samolis, Kelly Karki Lam, George Şerban, Dragoş Diaconu, Mădălin Alexandru Anca, Cristian Ulmanu – zis Boris Moravec şi Iuliana Mihăilescu.

Între aceştia ar fi şi un fost reporter ProTV, care nu a fost indicat, însă, de sursa citată.

Citește și: Un fost reporter Pro TV, ARESTAT în SUA. Acuzații GRAVE la adresa ROMÂNULUI

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel