UK. Trei români, condamnați la ani grei de închisoare după ce au dat 30 de spargeri

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei români au fost condamnați la ani grei de închisoare în Marea Britanie, după ce au fost găsiți vinovați de spargerea a nu mai puțin de 30 de case. 

Magistrații de la Curtea Coroanei din Birmingham au condamnat la ani grei de închisoare trei români acuzați că au spart peste 30 de case. Potrivit publicației Stourbridge News, românii au dat loviturile la finalul anului trecut.

Ninel Spiru (26 de ani) Avram Spiru (38 de ani) și Nicolae Bogdan Băiceanu au închiriat un apartament în Smethwick, în apropiere de Birmingham, și au spart locuințe situate în localitățile din zonă. În general, hoții vizau locuințe ai căror proprietari erau plecați în vacanță, dar nu ezitau să spargă și locuințe ocupate. În dosar este descris un caz în care au spart o locuință fix când proprietarul făcea duș.

Cum au fost prinși cei trei români

 

Cei trei se deplasau de la o locație la alta cu un autoturism Ford Focus înmatriculat pe numele lui Ninel Spiru. Ei furau în special obiecte valoroase și de mici dimensiuni, respectiv bijuterii sau ceasuri scumpe. În rechizitoriul procurorilor se arată faptul că cei trei români nu aveau scrupule atunci când dădeau spargerile, dovadă fiind furtul bijuteriile unor văduve, rămase amintiri de la răposații soți, sau cadourile de Crăciun ale unor copii.

Polițiștii britanici au reușit să le dea de urmă, după câteva erori simple comise de membrii bandei. Pe 04 decembrie, Avram Spiru s-a tăiat după ce a spart geamul unei case de la periferia orașului Birmingham. Anchetatorii au reușit astfel să extragă ADN și să-l identifice pe primul membru al grupării. 

Ulterior, la o altă lovitură dată într-o altă suburbie a orașului Birmingham, Nicolae Băiceanu a fost surprins de camerele de supraveghere înainte să-și tragă masca pe față și să pătrundă în casă.

La începutul lunii februarie, mașina cu cei trei români a fost oprită în trafic, iar hoții au fost arestați.

romani hoti anglia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel