Românii sar în ajutorul italienilor: "Împreună pentru a învinge epidemia" - FOTO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Italia se mobilizează exemplar pentru lupta împotriva epidemiei de COVID-19 care a lovit dur această țară. Ambasada României În Italia a publicat pe Facebook poveștile extraordinare ale unor "prieteni" ai națiunii italiene. 

"Un noto proverbio dice che "Il vero amico si riconosce nel momento del bisogno". Nel periodo in cui l'Italia si confronta con una situazione senza precedenti, i nostri connazionali hanno dimostrato la loro gratitudine e amore nei confronti del paese che li ospita.
Tante sono le manifestazioni di solidarietà da parte della comunità romena, ciascuna commisurata alle proprie possibilità e realizzata con il rispetto delle misure in vigore

/

Un proverb binecunoscut spune că 'Adevăratul prieten la nevoie se cunoaște'. În perioada în care Italia se confruntă cu o situație fără precedent, compatrioții noștri și-au arătat recunoștința și dragostea față de țara gazdă. Există multe manifestări de solidaritate din partea comunității românești, fiecare proporțional cu posibilitățile sale și realizată cu respectarea măsurilor în vigoare", este mesajul Ambasadei României în Italia.

Totodată, sunt prezentate o serie de exemple de români care se mobilizează în lupta împotriva noului coronavirus.

"Alexandru Neacșu, președintele Asociației „Ulpia Traiana Romana" din Roma, distribuie alături de alți membri ai asociației, alimente familiilor italiene și române în dificultate"

(w670)

"Diana Botezatu, medic cardiolog implicat în gestionarea cazurilor de infecție cu Covid-19 la clinica San Gaudenzio din Novara"

 (w670)

"Alex și Adriana, proprietarii români ai firmei AlexArte din Noceto, Emilia-Romagna, au donat circa 5.000 de măști mai multor instituții publice din provincia Parma"

(w670)

"Marian Stancu, asistent medical la Policlinico din Milano, se află în "linia întâi" în lupta împotriva epidemiei"

(w670)

"Părintele Matei-Ioan Tulan, parohul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia" din Montecatini Terme, Toscana, a distribuit 3,5 tone de produse alimentare și igienice comunității ortodoxe din zonă, în mod particular familiilor mai numeroase și celor care au probleme economice. De ajutor au beneficiat și familiile italiene sau de altă naționalitate".

(w670)

foto: Facebook / Ambasada României în Italia

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel