Românii pot merge, fără restricții, în vacanță în șapte țări europene. Lista completă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Turiștii români pot merge în vacanțe, fără prea multe restricții, în șapte țări europene. Printre acestea se numără. Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru și Portugalia. În aceste state este permisă intrarea în baza unui test PCR negativ, a certificatului de vaccinare sau a actului care dovedește că persoană a trecut prin boală, arată Euronews.

 

Croația este deschisă turiștilor în baza unui test PCR negativ. Singură condiție este că acesta să fie făcut în ultimele 48 de ore de dinaintea călătoriei.

Grecia, destinație favorită pentru români, permite intrarea pe teritoriul sau tot cu test PCR negativ sau cu ajutorul unui certificat de vaccinare anti COVID-19. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplică măsură carantinarii.

Italia, una dintre cele mai vizitate țări pentru orașele istorice emblematice și pentru numeroasele atracții, permite intrarea turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani - toți vizitatorii trebuie, însă, să prezinte un test PCR negative nu mai vechi de 48 de ore.

Malta s-a redeschis, oficial, pentru turiși în iunie 2021 și este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă. Cetățenii europeni pot intră în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele malteze pot stă deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spații deschise.

Islanda - oferă oportunitatea admirarii aurorei boreale sau relaxării la băi termale. Călătorii vaccinați și cei care prezintă un act care atestă vindecarea de Covid-19 pot intră în țară fără carantină dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoană trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru s-a redeschis recent pentru turiști - vizitatorii din toate țările pot intră în țară cu un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovadă recuperării din boală.

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link -> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel