Românii pot intra în Marea Britanie doar cu pașaportul. De când se aplică regula de călătorie

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Românii pot intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
Românii pot intra în Marea Britanie doar cu pașaportul

Românii fără rezidență în Marea Britanie nu vor mai putea intra în această țară doar cu cartea de identitate. Măsura se aplică de la 1 octombrie, transmite Ministerul Afacerilor Externe(MAE)

Astfel, pentru a putea călători în Marea Britanie va fi necesar pașpaortul simplu sau electronic. Noua regulă de acces în Marea Britanie și Irlanda de Nord se aplică de la 1 octombrie, trasnmite MAE.

Cetățenii europeni (inclusiv cetățeni români) care intră sub incidența Programului de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea națională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025 (cu condiția ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS).
MAE reamintește că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetățenii români nerezidenți pot călători spre/tranzita prin Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în scop turistic/vizită, pentru șederi de scurtă durată , pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel