Românii, locul 2 în topul străinilor care cumpără case în Spania

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Românii, locul 2 în topul străinilor care cumpără case în Spania
Românii, locul 2 în topul străinilor care cumpără case în Spania

Românii se află pe locul doi în topul străinilor care cumpără case în Spania, fiind depășiți în acest clasament doar de marocani. Datele publicate de Colegiul Notarilor arată o creștere a tranzacțiilor în 2021, față de anul precedent. 

Cererea de locuințe în Spania din partea străinilor revine la nivelurile din 2019 după lovitura din 2020, an în care a debutat pandemia de COVID-19. Astfel, achizițiile de locuințe efectuate de străini au ajuns la 42.800 de operațiuni până în septembrie, aproape de cele 46.300 care s-au înregistrat în tot anul 2020, potrivit datelor Colegiului Notarilor.

Datele cuprind atât tranzacțiile efectuate de cetățenii rezidenții care își caută prima casă, cât și tranzacțiile celor nerezidenți care își caută în primul rând casa de vacanță în Spania. Diferențele dintre cele două sunt importante în ceea ce privește dimensiunile, prețurile și regiunile preferate.

Cetăţenii străini care şi-au cumpărat case pentru a locui în Spania au semnat 31.500 de tranzacţii în prima jumătate a anului. Majoritatea achizițiilor au fost efectuate de clienți marocani (5.084 tranzacții) și români (3.656 tranzacții). 

Cerința principală pentru a cumpăra o casă în Spania

 

În toate comunitățile autonome cu excepția a trei (insule și Galiția), primul loc în achizițiile imobiliare este ocupat de marocani sau români. În alte regiuni precum Aragon, Țara Bascilor, Las Castillas sau Extremadura, tot aceste două naționalități ocupă primele două poziții. Numai în Galicia (portughezi), Insulele Baleare (germani) și Canare (italieni) sunt pozițiile din vârful clasamentului sunt ocupate de alte naționalități.

Singura cerință pentru a cumpăra o casă în Spania este să obțineți NIE (Numărul de identificare al străinilor). NIE este un număr unic, esențial pentru a efectua orice tranzacție în țară, de la deschiderea unei afaceri până la cumpărarea unei proprietăți.

Potrivit datelor publice, comunitățile autonome insulare și mediteraneene sunt cele care concentrează cea mai mare intensitate a cererii externe de locuințe în ultimele luni, corespunzând de preferință naționalităților cu venit pe cap de locuitor mai mare, în timp ce naționalitățile care aleg Spania ca destinație de muncă și aleg pentru cumpărarea unei locuințe au o distribuție geografică mai echilibrată. 

În general, tranzacțiile realizate de străini de toate naționalitățile au crescut în prima jumătate a anului, dar au crescut cu o intensitate mai mare cele efectuate de către elvețieni (90,2% față de an), germani (75,1%) și marocani (74,8%), potrivit datelor notarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel