Românii din UK sărbătoresc Ziua Națională cu o premieră: Drapelul României, ridicat pentru prima dată în istorie în fața Primăriei Harrow

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii din Harrow, Marea Britanie, sărbătoresc ziua de 1 Decembrie într-un mod aparte.

„De Ziua României, pe 1 Decembrie, vă aşteptăm în fața Primăriei Harrow, unde va fi înălțat drapelul României pentru prima dată în istorie“, este mesajul organizatorilor evenimentului, RoConnect.

De Ziua României, pe 1 Decembrie, drapelul României va fi arborat în fața unui sediu administrativ, pentru prima dată în istorie. La eveniment vor fi prezenți Gheorghe Cârciu, secretar de stat al Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, consulul garant interimar, Robert Marin - Consulatul General Londra şi a Simina Tulbure, deputat, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit, membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Românii din UK sărbătoresc Ziua Națională cu o premieră

 

„Vă invităm să fiți martori la acest gest simbolic între două națiuni, această dovadă de prietenie şi respect. În Harrow locuiesc tot atâția români cât într-un orăşel din România. De-a lungul anilor românii au fost criticați în presă şi portretizați după "uscăturile" lor, pe care le are fiecare popor în minoritate, de altfel.

Noi am mers în fața autorităților britanice şi i-am rugat să înalțe steagul României ca un gest de onorare şi apreciere a românilor care trăiesc liniştiți, responsabili şi implicați în dezvoltarea regatului în care trăim.

Au răspuns prompt, cu multă dragoste şi apreciere, liderii zonei Harrow, care au avut întotdeauna laude şi respect pentru românii care trăiesc în mijlocul lor.

Mulțumim doamnei primar Cllr Janet Mote - Mayor of Harrow care va fi gazda acestui eveniment atât de important.

Vă aşteptăm la Harrow Civic Center Station Rd, Harrow HA1 2XY“, transmit organizatorii evenimentului

13:30 -14:00 (15.30-16.00 ora României) - Ne adunăm în față
14:00 -14:40 (16.00- 16.40 ora României) - Ceremonia de înălțare a drapelului
15:00 (17.00 ora României) - Poze

„La mulți ani România! La mulți ani români oriunde vă veți afla!“, este mesajul românilor din Anglia.

Vezi și

Românii din Marea Britanie - Statistici, asociații și informații oficiale

 

Comunitatea românească din Regatul Unit a crescut constant după aderarea României la Uniunea Europeană, tendinţă menţinută şi în prezent. Comunitatea este răspândită pe întreg teritoriul Regatului Unit, cu concentrări mai mari în regiunea Londrei şi în zonele urbane Birmingham, Manchester şi Liverpool, Edinburgh, Glasgow, Leeds, Belfast. În Marea Britanie, cetăţenii statelor membre UE nu au obligaţia de a se înregistra pe lângă autorităţile locale, astfel încât nu există date oficiale care să indice dimensiunea actuală a comunităţii româneşti, dar indicatorii statistici utilizaţi de diferite autorităţi confirmă tendinţa de creştere menţionată.

Comunitatea românească din Marea Britanie deţine calificări profesionale înalte, marea majoritate a cetățenilor români ocupând locuri de muncă în sectoare deficitare ale pieţei muncii (medici, asistenţi medicali, asistenţi sociali) dar și în domenii care nu prezintă interes pentru forţa de muncă locală (agricultură, construcţii, îngrijirea persoanelor în vârstă). 

Există un segment important de elite: conform estimărilor unei organizaţii profesionale, în Marea Britanie lucrează peste 2.000 medici români. Lor li se adaugă un număr semnificativ de specialişti în domeniul financiar-bancar, artişti, arhitecţi, profesori, specialişti în IT şi cercetători.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel