Românii din străinătate, ținta intermediarilor care promit accesul la servicii consulare. Avertismentul Ambasadei României în Spania: "Se expun la riscuri serioase"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Sediul Ambasadei României de la Madrid (Sursa foto: Cont oficial Facebook)
Sediul Ambasadei României de la Madrid (Sursa foto: Cont oficial Facebook)

Ambasada României în Spania atrage atenția cu privire la persoanele fizice care oferă servicii de intermediere, contracost, pentru obținerea de servicii consulare. Aceste persoane nu sunt angajați ai Ambasadei sau ai altori oficii consulare. 

Românii care apelează la persoane fizice care oferă servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare se expun unor riscuri "serioase", avertizează Ambasada României în Spania. Potrivit autorităților române, aceste ersoane nu sunt angajați ai Ambasadei sau ai altori oficii consulare.

"Deseori aflăm că persoane fizice sau juridice oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

Vă informăm că astfel de reprezentanți NU sunt angajați ai Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ai altor oficii consulare ale României din Spania și nici NU au sprijinul nostru pentru intermedierea de astfel de servicii consulare.

Vă expuneți unor riscuri serioase atunci când vă cedați datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.

Creați-vă un cont pe www.econsulat.ro și programați-vă la consulat ori de câte ori aveți nevoie de servicii consulare!", informează Ambasada României în Spania. 

Cum acționează "intermediarii" care promit românilor din străinătate programări la consulate

 

În urmă cu câteva luni, ȘtirDiaspora scria despre modalitatea prin care românii care apelează la intermediari pentru a obține programări la consulate se pot trezi în situația de a fi șantajate de escroci pentru a le debloca posibilitatea de a se programa.

O organizație a românilor din Germania tragea atunci un semnal de alarmă.  

Organizația "Comunitatea Românilor din Rin-Main" trage un semnal de alarmă cu privire la specula cu programări la consulate. Astfel, reprezentanții asociației îi îndeamnă pe români să nu mai plătească intermediari pentru a obține programări la consulate, astfel creându-se un lanț de nereguli. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, organizația detaliază cum funcționează mafia programărilor la consulate. 

"Nu vă mai lăsați păcăliți și păcălite! NU mai încurajați specula cu programări la consulate că faceți rău tuturor! NU mai plătiți persoane intermediare pentru a obține programări la consulate!

Aceste persoane intermediare vă blochează programările, dacă nu le-ați plăti pe aceste persoane, ele nu ar mai avea pe cine să păcălească! Din cauza programărilor blocate de ele, 40% din programările online nu se prezintă la ghișeu la consulat, zilnic! De ce nu se prezintă? Pentru că programările sunt făcute fictiv de către persoanele intermediare pe numele și datele dumneavoastră personale cu rezultatul că dumneavoastră nu vă mai puteți face programare (econsulat detectând că aveți deja una) și persoanele intermediare vă vor șantaja să le dați bani ca să vă programeze!

Mai jos aveți o mostră de acum câteva zile, din 31 de comentarii, 5 persoane s-au lăsat păcălite. Nu fiți și dumneavoastră printre ele! Opriți specula cu programări!", este mesajul postat pe Facebook de "Comunitatea Românilor din Rin-Main", Germania.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel