Românii din străinătate pot obține cazierul judiciar mai rapid. Iată care e procedura simplificată

Românii din străinătate pot obține cazierul judiciar mai rapid
Românii din străinătate pot obține cazierul judiciar mai rapid

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni informează românii din străinătate referitor la modul în care pot obține adeverința de cazier judiciar prin procedura simplificată.   

Românii din străinătate pot obtine adeverința de cazier judiciar prin procedura simplificată, pe site-ul www.econsulat.ro. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni detaliază procedura. 

"Informații utile pentru românii din afara granițelor țării

Prin accesarea platformei www.econsulat.ro puteți solicita o adeverință de cazier judiciar la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României în străinătate.

Adeverințele de cazier judiciar eliberate de MD/OC se pot folosi numai în fața autorităților străine și pot fi solicitate de către cetățenii români, cetățenii străini sau apatrizi.

Procedura de eliberare a acestor adeverințe este simplă:

-> Programați online serviciul, prin PROCEDURA SIMPLIFICATĂ, direct pe www.econsulat.ro, la oficiul consular competent pentru zona în care locuiți.

-> În ziua și la ora programării, vă prezentați la oficiul consular cu un act de identitate românesc valabil.

-> Adeverința de cazier judiciar se eliberează, de regulă, în ziua depunerii cererii la ghișeul consular, dacă în cazier nu există mențiuni, sau în 3-5 zile în cazul cazierelor cu mențiuni.

-> Serviciul de eliberare a adeverinței de cazier judiciar este GRATUIT.

-> Adeverința are o valabilitate de 6 luni.

Puteți solicita în continuare, prin intermediul oficiului consular, certificatul de cazier judiciar eliberat de structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne din România. În acest caz, prin oficiul consular se poate obține inclusiv aplicarea apostilei pe certificatul de cazier judiciar. Apostilarea este necesară pentru ca documentul să fie recunoscut în străinătate.

De asemenea, certificatul de cazier judiciar se mai poate obține din România prin intermediul unei procuri speciale, eliberată de oficiul consular. Prin această procură specială puteți împuternici o terță persoană din România să solicite eliberarea documentului în numele dumneavoastră.

Accesați www.econsulat.ro – secțiunea Obținere acte din România> Cerere pentru cazier judiciar/adeverință de cazier judiciar", este mesajul postat pe Facebook de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy