Românii din Italia sărbătoresc „prea bine“ ieșirea din carantină: „M-au sunat dacă pot face un grătar la iarbă verde“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Marian Mocanu, vicepreședintele Ligii Românilor din Italia a vorbit, într-o intervenție telefonică pentru o televiziune de știri din România, despre măsurile de relaxare adoptate în Peninsulă și cum le văd românii de aici.

Italia revine la viaţă după două luni de carantină. Va fi premisă circulația între localităţile din aceeaşi regiune, în scop profesional, medical sau pentru vizitarea familiei. Numai că pentru unii români, măsurile de relaxare sunt primite cu ...prea mult entuziasm, crede vicepreședintele Ligii Românilor din Italia.

„Românii au petrecut foarte bine perioada aceasta de la 1 mai până acum. Prea bine chiar. Și de dată asta, ca și de Paște, au fost mulți care s-au reunit, au sărbătorit, unii au încercat să ajungă în România cu mașina.

Am avut neplăcuta surpriză să primesc telefoane de la persoane care, cu scuze ciudate, voiau să știe dacă se pot întoarce în România, dacă este posibil să meargă să facă un grătar la iarbă verde. 

Nici de dată asta românii nu au înțeles foarte și nu au respectat ce trebuia, adică să stea acasă, de a sta doar cu persoanele alături de care locuiesc. Îmi pare rău să spun asta, dar din nou nu am fost la înălțimea situației și am copiat lucrurile neplăcute pe care și unii dintre Italiei le-au făcut“, a declarat Marian Mocanu, vicepreședintele Ligii Românilor din Italia.

Italia s-ar putea închide din nou

 

El a făcut un apel că românii din Italia să respecte măsurile impuse în aceste două săptămâni de test în care țara intră într-o perioadă timidă de relaxare.

„De astăzi începe o deschidere timidă. E o perioadă de test în care toți cei din Italia trebuie să respectăm indicațiile de protecție ale autorităților: Măști, mănuși, distanțare socială de minim 1,5 metri. Trebuie să fim precauți să nu răspândim virusul, pentru că dacă se va mări numărul îmbolnăvirilor peste o anumită limită, atunci Italia se va închide din nou cum a fost până mai ieri.

De astăzi până pe 18 se studiază cum se comportă populația la aceste măsuri de relaxare, de aceea invit toți români să respecte aceste măsuri", a spus Mocanu pentru Digi 24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel