Românii din Germania care vin în țară vor petrece Paștele în CARANTINĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Germania care vin în țară vor petrece Paștele în carantină, după ce această țară a fost menținută pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Noua listă a fost publicată pe 22 aprilie, iar perioada de carantină la domiciliu sau locație declarată durează 14 zile.

Românii din Germania care vin în țară în această perioadă vor petrece Sărbătorile Pascale în carantină la domiciliu. Asta după ce autoritățile au actualizat lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Astfel Germania a fost menținută pe această listă, având o rată de incidență cumulată de 312,4 la 100.000 locuitori.

Vezi aici lista completă a țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România, actualizată pe 22 aprilie.

Care sunt excepțiile de la carantină

 

Există totuși și câteva excepții de la măsura carantinării. Nu sunt obligați să stea acasă cei care:

- au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România

- au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară

- rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel