Românii din Diaspora, înșelați cu transportul către România. Anunțul care i-a pus pe jar

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii, din nou înșelați cu oferte „last minute“ de așa-zisele firme de transport sau chiar de persoane fizice, care, prin anunțuri alarmiste, afirmă că „granițele Germania se închid de luni, ora 0.00“. 

 

Escrocii care vor să-și maximizeze profiturile încearcă să-i convingă pe oameni să plece spre România. Anunțurile au creat panică pe grupurile de români din străinătate, majoritatea întrebându-se care este adevărul. Bineînțeles, totul nu este decât un fals, Europa mergând spre relaxarea restricțiilor, nicidecum către un nou lockdown. 

„Luni ora 8:00 se închid din nou granitele cu Germania. Last minut, plecare GL - Germania vineri seara. 004915781320***, +4077449***“, așa sună doar unul dintre cele câteva zeci de anunțuri postate de pe diverse conturi pe grupurile pentru români din Germania de pe rețelele de socializare. 

Rețeta de înșelătorie este deja clasică și a funcționat și în vremea când lumea era în plină pandemie de coronaviurs, și toate granițele erau închise pentru călători. De cele mai multe ori, samsarii care vin cu astfel de „oferte“ bombastice solicită banii în avans. Bani care, însă, rămân dați și...atât.

Rămâneți însă vigilenți și, dacă suspectați practici de transport ilegale, verificați informația din surse oficiale, precum oficiile consulare sau ambasadele.

Iată cum sună câteva anunțuri de acest fel: 

2. -imagine fara descriere- (teapa_ranspor_germania.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel