ROMÂNII din DIASPORA au început să voteze la europarlamentare și la referendum. Prima secție DESCHISĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Votul în străinătate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul naţional a început odată cu deschiderea secţiei de votare din Noua Zeelandă duminică la ora locală 07:00.

În Noua Zeelandă există o singură secţie de votare, în Auckland, situată la adresa 20 Ponsonby Terrace (Ponsonby Community Center). Aceasta va rămâne deschisă până la ora locală 21:00.

În data de 26 mai 2019 se desfăşoară alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi referendumul naţional convocat de preşedintele României.

Potrivit MAE, în străinătate au fost deschise în total 441 secţii de votare. Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 - 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.

(w670)

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate poate fi consultată pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, la următoarea adresă: http://www.mae.ro/node/48090.

La secţiile de votare organizate în străinătate pot vota cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinatate. De asemenea, pot vota cetăţenii cu drept de vot din alte state membre ale Uniunii Europene care s-au înscris pe listele speciale pentru a vota membrii din România în Parlamentul European.

În străinătate se poate vota cu paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; cartea electronică de identitate; buletinul de identitate.

Nu se poate vota pe baza titlului de călătorie şi nu se utilizează cărţile de alegător.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel