Românii creștin-ortodocși din Austria au doi duhovnici noi: Marian Toșu și Cezar Marksteiner-Ungureanu

Doi noi preoți români vor sluji în parohiile ortodoxe din Austria. E au fost recent hirotonisiți de Mitropolitul Serafim.

Biserica Ortodoxă Română din Austria are doi preoți noi, potrivit Fundației Pro Oriente. Mitropolitul Ortodox Român pentru Europa Centrală, cu reședința la Nuremberg (responsabil și pentru Austria), Serafim, i-a hirotonisit pe Marian Toșu și Cezar Marksteiner-Ungureanu. 

Preotul Marian Toșu va fi responsabil pentru îngrijirea pastorală românească la Bruck an der Leitha, iar părintele  Cezar Marksteiner-Ungureanu va sluji în noua Parohie „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfântul Paisie de la Neamț și Sfântul Mc. Colman din Stockerau” din Krems an der Donau.

Marian Toțu a studiat teologia la Sibiu și locuiește la Viena de doi ani. Cezar Marksteiner-Ungureanu este asistent pre-doctoral la Institutul de teologie sistematică și etică la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din Viena

Cu cei doi noi preoți se alătură celorlalți 19 preoți ortodocși români și trei diaconi care activează acum în Austria. Există parohii ortodoxe românești în: Viena, Salzburg, Graz, Linz, Klagenfurt, Innsbruck, St. Pölten, Knittelfeld, Wiener Neustadt, Feldkirch, Krems, Braunau am Inn, Bruck an der Mur, Gleisdorf, Wels, Zell am See, Oberpullendorf și Bruck an der Leitha. 

În 2019, 708 botezuri și 109 ceremonii de nuntă au fost sărbătorite în comunitățile ortodoxe române din Austria, iar în același timp au avut loc doar 30 de înmormântări. Se estimează că numărul credincioșilor români ortodocși din Austria este de până la 50.000.


Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.22