Românii care şi-au abandonat bebelușul pe o stradă din Verona, se apără: „Am dat 500 de euro unui chinez să-l dea cuiva”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
bebelus_roman_abandonat_verona
bebelus_roman_abandonat_verona

Povestea bebelușului român, abandonat de părinţii săi, în plină noapte, pe o stradă din Verona, și găsit de un cetățean pakistanez, a impresionat toată Italia, iar cererile de adopție nu se mai opresc. Evenimentul care a avut loc pe 14 octombrie a fost prezentat şi la emisiune „Pomeriggio Cinque” de pe postul TV italian Canale 5.

 

Între timp, părinții copilului, mama de 34 de ani şi tatăl de 30 de ani, le-au spus anchetatorilor că au plătit un cetățean chinez pentru a încredința bebelușul unei alte persoane. Potrivit ziarului Corriere del Veneto, citat de TG Verona, familia de români au minţit când le-au spus anchetatorilor şi gazdei la care locuia că bebelușul a fost luat de bunica lui în România. Când femeia la care cei doi soți locuiau în Verona a văzut știrile legate de copilul abandonat și, în același timp, a observat că micuțul nu mai era în casă, au alertat carabinierii.

Oamenii legii au stabilit că bebelușul abandonat în stradă era al celor doi soți români. Potrivit celor relatate de gazda celor doi români, „mama copilului era agitată, iar tatăl dădea vina pe micuț pentru problemele economice pe care le aveau”.  Investigațiile carabinierilor au scos la iveală alte minciuni ale celor doi români. Mai exact, aceștia afirmau că au plătit suma de 500 de euro unui bărbat chinez care trebuia să-l încredințeze pe copil unei alte persoane și că nu l-au abandonat ei. Însă  anchetatorii au constatat că nu există niciun cetățean chinez căruia soții români i-ar fi încredințat copilul. Evident, că micuţul a fost abandonat chiar de ei, scrie tgverona.it.

 

„Nu știu dacă ar fi supraviețuit până în zori”

 

În noaptea de 13 spre 14 octombrie, un bărbat pakistanez, care merge la muncă, cu bicicleta pe via Tevere. Ajuns la intersecția cu via Chioda, în cartierul Golosine, bărbatul a observat un bebeluș pe trotuar, învelit într-o pătură  și a sunat imediat la 112. „Eram pe bicicletă și am auzit un plânset. M-am apropiat, iar micuțul era acolo, învelit cu o pătură. Ploua, era frig. Nu știu dacă ar fi supraviețuit până în zori”, a spus bărbatul care a salvat viața copilului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul: Doi tineri români și-au abandonat bebelușul de câteva zile: „Nu mai putem...“

Bebelușul român a fost transportat apoi la spital și internat în secția de Terapie Intensivă Pediatrică, în condiții destul de grave, dar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit. Între timp, un val de cereri de adopție a sosit din partea cetățenilor italieni către biroul de Asistență Socială al Primăriei din Verona.

Citeste si: Cazul bebelușului român ABANDONAT pe stradă impresionează Italia: "Multe familii vor să-l adopte"

Soarta bebelușului român, pe care personalul medical al spitalului unde este internat l-au numit „Zeno”, va fi decisă însă de Tribunalul pentru Minori care, cel mai probabil, îl va încredința mai întâi unei familii care se ocupă de mult timp de îngrijirea acestor copii abandonați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel