Românii au cheltuit peste 6 miliarde de euro pe vacanțe în străinătate anul trecut, un record istoric

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Românii au cheltuit sume uriașe pe vacanţe în străinătate anul trecut, arată datele de la BNR.

Românii au cheltuit aproximativ 6,5 miliarde de euro pe vacanțe în străinătate în primele 11 luni ale anului trecut, iar această sumă este așteptată să depășească 7 miliarde de euro pentru întregul an, un record istoric, conform calculelor ZF bazate pe cele mai recente date BNR din ianuarie-noiembrie.

Această creștere a apetitului pentru călătorii în străinătate este reflectată de indicatorii BNR și a depășit orice estimare făcută pentru această piață.

În 2019, cel mai bun an pentru turism, românii au cheltuit aproximativ 5,3 miliarde de euro pe călătorii în străinătate.

„Vânzările pe extern au cres­cut semnificativ anul trecut, vacan­ţele în străinătate au fost <şlagărul> pe 2022, dorinţa de a pleca în afara ţării a fost potenţată cumva după cei doi ani de restricţii din pandemie. Avem vân­zări în creştere pe Turcia, Grecia, pe destinaţiile de city break şi de busi­ness, trendul este foarte bun“, a spus pentru ZF Lucia Morariu, di­rectorul general al agenţiei de turism Exim­tur.

Pe această piaţă, numărul de char­tere programate pentru desti­na­ţiile din aceste ţări a fost anul trecut chiar mai mare ca cel din 2019, potrivit datelor din piaţă.

Doar 13,9% din totalul sosirilor înregistrate în unităţile de cazare reprezentau sosiri ale străinilor în ianuarie-noiembrie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel