România va folosi gaz de la interconectorul de gaze dintre Grecia şi Bulgaria

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Deputatul USR Cristina Prună propune trei măsuri prin care România să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc Foto: Pixabay
Deputatul USR Cristina Prună propune trei măsuri prin care România să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc Foto: Pixabay

România are ca obiectiv prioritar deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, în această vară sau cel mai târziu la finalul anului, a declarat, duminică, premierul Nicolae Ciucă.

"Avem ca prim obiectiv deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, care se va întâmpla în luna iunie, urmând ca, cel mai devreme, în octombrie, cel mai târziu către finele anului, să avem efectiv gaz care să fie injectat prin acel interconector şi atunci există posibilitatea să folosim gaz lichefiat care poate fi injectat prin terminalul de la Alexandropolis", a afirmat şeful Executivului, la Digi 24.

El a subliniat că acest proiect "este esenţial nu numai pentru noi, ci este vorba de tot ce înseamnă proiectele viitoare şi importanţa lui în circuitul gazelor atât pe coridorul vertical, cât şi pe coridorul pe care noi deja l-am realizat, pe infrastructura BRUA".

Totodată, acesta a spus că Legea offshore va intra în Parlament în "o lună - maxim două".

 

În momentul de față, o mie de metri cubi de gaz a ajuns să valoreze 900 de dolari

 

Decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2 se răsfrânge asupra Europei. Dimitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei a postat un anunț de amenințare pentru europeni pe pagina sa de Twitter, în care estimează că viitorul preț pentru mia de metri cubi de gaz va ajunge până la suma de 2.000 de euro.

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter.

Conform agențiilor TASS și Ria Novosti, prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german de a bloca gazoductul Nord Stream 2. În momentul de față, o mie de metri cubi de gaz a ajuns să valoreze 900 de dolari.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat, marți, că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel