România, reacție dură după otrăvirea opozantului lui Putin. Aurescu: "Condamn cu fermitate"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi este "complet inacceptabilă" şi condamnă acest fapt, vorbind de nevoia unei anchete minuţioase şi imparţiale în acest caz. 

"Condamn cu fermitate otrăvirea liderului opoziţiei ruse, Navalnîi, cu neurotoxina de tipul Noviciok, după cum arată informaţiile transmise azi de guvernul german. Acest fapt complet inacceptabil trebuie să fie obiectul unei anchete minuţioase şi imparţiale, iar cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa Justiţiei", a scris, miercuri, pe contul său de Twitter, şeful diplomaţiei române.

Liderul opoziției ruse, otrăvit cu Noviciok

 

Liderul opoziției ruse Alexey Navalny a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Noviciok, a declarat miercuri guvernul german. Navalny este tratat la un spital din Berlin.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Siebert a declarat că „Alexei Navalny a fost victima unui atac cu un agent chimic nervos în Rusia”.

"Guvernul federal condamnă puternic acest atac. Sperăm pentru o recuperare completă a lui Alexei Navalny", a adăugat oficialul.

În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal a fost ținta unui atac cu agentul neurotoxic Novichok în orașul Salisbury.

Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, a început să se simtă rău în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova, în ultima decadă a lunii august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel