România rămâne fără COMISAR EUROPEAN? Cristian Preda: „Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei instituții europene“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cristian Preda
Cristian Preda

Peste trei zile se încheie audierile comisarilor europeni în Parlamentul European, iar la nivelul UE deja se vorbește despre încălcarea principiului ”o țară - un comisar”, astfel că România ar urma să rămână fără portofoliu.

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că România nu are, în acest moment, nicio variantă de comisar european, acceptată de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. Astfel, postul de comisr european care ar fi trebui să revină României, potrivit cutumei o țară - un comisar, ar putea fi adjudecat de un alt stat membru.

 

„Peste 3 zile se încheie audierile comisarilor propuși de statele-membre în comisiile din Parlamentul European.
Peste două săptămâni e programat votul în plen pentru Ursula von der Leyen și întreaga sa echipă.
Din pricina propunerilor catastrofale făcute de Viorica Dăncilă, în acest moment nu există, de fapt, vreun candidat din partea României.
Plumb a fost respinsă, iar propunerile trimise de la București - Nica și rezerva sa Ciot - nu au fost luate în seamă de șefa Comisiei Europene, așa că nu există un nume din România trimis spre audiere în PE“, explică fostul eurodeputat Cristian Preda.

El afirmă că Bruxellesul ar putea reacționa dur împotriva faptului că „Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei instituții europene“. „Există riscul ca reacția de la Bruxelles să fie dură și să rămânem fără portofoliu.
Tratatele o îngăduie.
Cutuma e cea care a impus principiul „o țară-un comisar”, dar Dăncilă & co. le pot oferi ocazia celor care visează la diminuarea numărului de comisari să-și vadă visul devenind realitate“, afirmă Cristian Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel