România, invitată la a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

 

În acest an, cultura românească va fi în centrul atenției la Feria del Libro de la Madrid, care va avea loc între 25 mai și 10 iunie, în parcul El Retiro. Evenimentul cultural, organizat în capitala Spaniei din 1933, atrage sute de mii de vizitatori anual care, în 2018, vor avea ocazia să descopere un număr foarte mare de scriitori români, traduși în spaniolă. Noua generație de tineri scriitori români se vor bucura, de asemenea, de traducere în limba lui Cervantes.

Pe parcursul celor trei săptămâni de festival, vor avea loc întâlniri cu numeroași scriitori pentru a se facilita apropierea vizitatorilor târgului de literatura românească. În ultimii ani, literatura română și-a mărit și consolidat statutul de cea mai tradusă limbă în spaniolă.

Mircea Cărtărescu, considerat unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români din Europa, poet, prozator și critic literar, va deschide sesiunea care începe în ziua de 25 mai. Confirmată, de asemenea, este și prezenta unei alte personalități a literaturii române, poeta și eseista Ana Blandiana.

La cea de a 77-a ediție a Tâ

rgului de Carte de la Madrid vor avea loc și alte evenimente relaționate cu literatura, muzica, cinematografia și artă. În cele 17 zile ale târgului vor avea loc lansări de carte, proiecții de filme bazate pe opere literare, expoziții despre patrimoniul cultural mondial din României, ateliere pentru copii, lecturi și activități în aer liber.

 

Sursa facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel